Farmers Market, økologi og glade grise


Nørrebro i efterårssol


Dimseriet” mødte vi på vej til markedet og synes begge, det så spændende ud, men der var ikke tid til svinkærinder


Jægersborggade, der har nogle rigtig flotte ejendomme, der er sat i stand med respekt for arkitektur og bygningerne og alle forretninger har gammeldags skilte der ikke skæmmer. Hvad der dog skæmmer, er narkohandleres råben, når de ser politiet, og styrter i modsat retning. På vej hjem så jeg faktisk, at der få dage før, havde været skyderi :o)


Osteboden med nogle meget lækre oste, hvoraf vi smagte flere dejlige


Skøne, skønne æbler, som vi også købte nogle af


Det skønne brød fra Emmery’s – se din nærmeste her.


Den flinke herre fra Rusticana.dk stillede gerne op til foto, og hans lækre olier og pestati var meget lækre og den pestati til bruschetta vi smagte var himmelsk


Skiltet der hænger fint over Pers Griseri. I kælderen den lille men meget delikate forretning, med udsøgt betjening og hyggelig snak og god information – hvad kan man ønske mere, og tilige kød fra glade grise

Hele det her indlæg, startede, da jeg læste gratisavisen Urban her forleden morgen på vej i stalden. Der var et indlæg om at spise godt på Nørrebro. Nu kommer jeg jo ikke de særlig ofte, men har ved gennemkørsel bestemt godt set, at der er nogle dejlige forrretninger derinde. Også i en grad, så jeg havde planlagt en tur derind en dag. Den tur kan blev så lørdag inden løb, for ellers kunne det ikke nås, da det var den sidste af årets Farmers Markets. Jeg ser ofte den slags markeder nævnt på brittiske udsendelser om mad, og har altid ønsket mig et sådant herhjemme og undret mig meget grøn i hovedet over, at vi ikke har nogen.

Nå, men tilbage til den har artikel i avisen. Den nævnte som sagt, at man skulle spise i Jægersborgade, hvor Farmers Market også holder til. Grunden til jeg fandt det, var en butik, de hedder Per’s Griseri.. Per’s griseri sælger økologiske varer, og særdeleshed grise selvfølgelig, men også Julegås, -and og -kalkun, men også oksekød, fjerkræ og mange andre ting altsammen økologisk. Jeg sidder og undre på, hvorfor jeg ikke har hørt om denne butik før. Meget ofte, er det økologiske udvalg i supermarkerne meget begrænset. Og de uddskæringer, jeg kunne tænke mig, er der ikke lige. Dette gælder især svinekød, hvor man ofte kun kan få hakket svinekød. Jeg kunne da f.eks. godt tænke mig, at købe en økologisk kamsteg og stegeflæsk, og det kan jeg ikke bare gå i supermarkedet og få. Helt bortset fra, at jeg meget gerne vil støtte den her slags tiltag.

Som nævnt før, har jeg ikke tænkt mig, at blive vegetar igen, men jeg har tænkt, at jeg i høj grad vil skære ned på kødet, og nå jeg spiser, skal det være god kvalitet. Altså drog min veninde og jeg på marked. Iøvigt kan du støtte foreningen “Opør fra maven“, som primært abejder for etablering af Farmers Market over hele landet, og som vil have fokus på madkvalitet, ligesom organisationen Slowfood Denmark også anbefales af dem, til folk der vægter disse ting.

På siden fandt jeg denne skønne grønthandler – Din Baghave, som ligger på Østerbro. Gå ind på siden, den er simpelthen så inspirerende og delikat. Der skal jeg også forbi, men det gør jeg en anden dag, hvor jeg også skal besøge et andet sted, jeg skal fortælle om. Du kan også finde Farmers Market på Facebook. På Jægersborgade, ligger iøvrigt også Karamelleriet.dk, som vi ikke nåede at besøge, for vi skulle hjem og skifte og til løb senere, men den er bestemt også et besøg værd. Er man langt væk eller orker man ikke turen, kan de lækre sager heldigvis fås på nettet.

Med hjem fik jeg et lille stykke Gouda-ost med øl, ½ kilo lækre danske æbler, som smager fuldstændig som nogen jeg husker fra min barndom og så fik jeg en pakke revelsben, istedet for flæsket. Det er samme udskæring, men der var ikke mere stegeflæsk. Tjek hjemmesiden for, hvad der er på lager. Jeg har fået et stykke her til aften og det smagter dejligt. Der er “tak for sæssonen” marked på lørdag, og så er der et Julemarked 4. december, og ellers starter det forfra til foråret igen. Har du mod på at starte et Farmers Market i din by så kan du se hvordan på Oprør fra maven-siden, og hvor der ellers er Farmers Market.

Vi kunne godt have brugt mere tid derinde iøvrigt, men som sagt, vi skulle jo til løb, men der går klart en indkøbsekspedition derind igen. Ikke kun for markedet, men også på grund af de mange etniske forretninger. Lige rundt hjørnet fra markedet ligger en lille købmand, men han havde alt udi krydderier og gode sager til kokkerering af de dejligste curry’s, så der fik jeg lidt grønne hele kardemomme og nellikefrø. Så ham skal jeg besøge igen. Det bugner med sjove, og lidt “skæve” butikker på Nørrebro, hvor man kan få stort set alt, men bare til en meget mere rimelig penge end mange andre steder. Det kan godt betale sig, at tage en tur på tværs og se noget andet.