Hvor blev anstændighed og sund fornuft af???

Jeg ved ikke lige, hvad der sker i vores samfund. Nu er jeg ved at nå et punkt, hvor jeg ikke aner, hvor jeg skal sætte mit kryds, når vi når så langt. Og sådan har det faktisk været længe. Det lader til, at næsten uanset partifarve, så skal syge og svage jages rundt i manegen på helt uanstændig vis. Der har før været river ude.

Først laver man et system, til sortering, så man “luger ud” og fanger dem, som måske kunne finde på at snyde sig igennem systemet. Og ja de findes, men tro mig, jeg har været igennem systemet, og at snyde, lader sig ganske enkelt ikke gøre. Vi har arbejdsløshed og dem som gerne vil og kan arbejde bliver fyret på grund af nedskæringer, og udlicitering til lande, hvor arbejdskraften er langt billigere. Hvor er hel almindelig sund fornuft blevet af???

Ikke nok med, at folk der er syge jages unødigt og uden resultat, så har man i sin visdom nu også fundet på, at folk der allerede arbejder på trods af, at de faktisk har en tilstand, der er så slem, at de faktisk ville kunne få en pension, skal jages og arbejde mere. For ind hede hule og så videre – det KAN de jo ikke, for så var de ikke i fleksjob!!!! Hvad sker der lige for dem derinde.

Jeg er ligeglad med, hvad politisk side man tilhører. Men i mit hoved, har det ALTID været sådan, at de svage, syge og gamle skal beskyttes og hjælpes – IKKE JAGES!!!

Hvad er der lige blevet af hel almindelig anstændighed og at behandle folk med respekt og omsorg!! Fy for fanden (undskyld jeg bander), men det her kan vi simpelthen ikke være bekendt!!!

6 thoughts on “Hvor blev anstændighed og sund fornuft af???

 1. Hej Deborah.
  Jeg er fuldstændig enig med dig. Nu har jeg gemt begge artiklerne, man kan få brug for dem en dag. Det er rart at have argumenterne i orden, hvis vi får brug for det, og det gør vi nok desværre.
  Håber du har det godt, du har jo også nok at slås med.

  • Tusind tak Kaja. Det går da, det skal det jo, men jeg kommer til at have en snak med den gode doktor, for godt går det ikke. Så vi skal finde på noget. Når det først begynder at gå så hårdt udover mit humør, så duer det slet ikke. Men ja, du har ret, jeg har da nok at slås med, men prøver altid at tænke, at der er nogen der har det værre, men det går jo kun så langt. Alt er jo relativt.

 2. Kære Deborah

  Nej jeg ved godt mit tilfælde ikke er enestående, der er desværre dem der har været igennem meget værre ting, og det er simpelthen så slemt at man tager sig til hovedet og spørger sig selv om de kommunale rødder overhoveder er klar over det er mennesker med sygdomme de leger med, leger med forstået på den måde, at man skalter og valter med folks liv og levned, har ingen forståelse for sygdomme m.v. desværre

  En af de andre sagsbehandlere jeg var hos, fortalte mig at hun dagen før hendes og mit møde havde været på kursus i at møde borgerne på deres niveau, dvs sagsbehandlerne skulle helt overse at folk var syge, men nu skulle de koncentrere sig om at folk skulle i arbejde eller aktiveres. At folk var syge var fuldstændigt ligegyldigt….. Jeg måbede og sagde til hende at hun da vist ikke blev gammel i det job, for hun kunne da vist ikke holde til at sidde og dømme mennesker på den måde….. og sjovt nok gav hun mig ret.

  Næste gang jeg skulle derud var hun sygemeldt, og jeg havde endnu engang fået en ny sagsbehandler….. så jo jeg synes det er for meget nu. Og erkender jeg er vred på systemet, og jeg er så træt af at få en ny sagsbehandler ca 2 gange om året….. Jeg orker ikke at skulle fortælle min sag om og om og om igen og igen….. det er nok nu. Og jeg må se hvad de vil mig den 22 november ….. og så handler jeg ud fra det møde…. Jeg vil ikke mere nu, jeg har fået nok. Og jeg vil se om jeg kan fp en veninde med som bisidder fremover.

  Tak fordi du bakker op det varmer meget skal du vide.

  Mange hilsner
  Helle Hansen

  • Kære Helle

   Det ses jo netop også, som du ganske rigtigt skriver at Socialrådgiverne skiftes ud hurtigere end vi andres skifter trusser stort set. Det er desværre også et gennemgående tema, når man taler med folk. Så ikke kun klienterne bukker under for systemet. Dem som skal udføre det gør også – Ja det går dælme godt. Du skal såmænd ikke tankke mig for at bakke op. jeg har jo selv været der, og selvom jeg havde et superlet forløb i forhold, var det alligevel hårdt. Jeg var for længst hoppet ud fra en bro eller lignende, hvis jeg skulle udsættes for halvdelen af det, jeg hører og ser folk blive udsat for rundt omkring. Det er ganske forfærdeligt. Jeg håber og beder til, at dit forhløb snart er overstået, og du får en god løsning for dig og dit helbred. Det er iøvrigt imorgen, kan jeg se, at du skal til møde. Jeg krydser fingre for dig. Ja en god ide at tage en bisidder med. Du kan måske også få fagforeningen indover, det har jeg også hørt om, nogen gør.

 3. Hej Deborah

  Tak for din kommentar på min profil på FB og også fordi du breder kendskabet til det link jeg lagde ind igår. Jeg var så vred og er det stadigvæk over den svinske måde syge mennesker der har et flexjob eller er bevilliget til at få et skal behandles på.

  Jeg har selv i 6 år passet mit dejlige flexjob i en butik, og måtte sidste år i februar måned sige op grundet mine sygdomme blev forværret stille og roligt, så min krop sagde nej. Og da jeg så henvendte mig på kommunen for at bede om hjælp, fik først beskeden at jeg da virkelig ikke kunne komme forrest i køen, jeg havde sygemeldt mig den sidste måneds tid inden jeg stoppede mit job, så min krop kunne få lidt ro, så jeg skulle jo til samtale på sygedagpengekontoret vidste jeg.

  Men så let var det ikke, der skulle gå 3 måneder før jeg fik tid til samtale, og hvor man fandt ud af at jeg slet ikke hørte til der, så fik jeg en tid hos den rigtige person, men der var en måneds ventetid, og efter mange bøvlede samtaler plus en pensionsansøgning fra min side der skulle udføres af en fremmed læge kommunen lejede ind til formålet og fik en udtalelse om min person som var under lavmålet, ja så rykkede jeg videre i februar i år til en anden afdeling hvor man raskmeldte mig, dvs så jeg kunne få en ledighedsydelse og ikke mere sygedagpenge.

  Så blev jeg ellers sendt på samme kursus hele 3 gange, et kursus kommunen havde lejet et firma til at lave og udføre, hvor jeg skulle lære at søge job…. jow jow, man glemte lige i farten at jeg aldrig nogensinde havde været i en arbejdsprøvning, så jeg bad om det og fik endelig her 1 oktober lov til at gå i en arbejdsprøvning, og jeg har fra den 5 og til nu været der ca 7 timer i alt, mere har jeg ikke kunne holde til, plus jeg har ligget syg af omgangssyge.

  I lørdags fik jeg så brev fra min sagsbehandler om at jeg skal møde til samtale den 22 november almindelig opfølgende samtale, jeg er lidt spændt på hvad pokker jeg skal for rent faktisk skal jeg være i arbejdsprøvningen i 13 uger, dette er nr 3 uge så hvorfor ikke man taler sammen via min journal fatter jeg jo ikke, men jeg møder op og ser hvad der skal ske, jeg kan kun håbe på at kommunen fatter pointen nu, og fatter at jeg rent faktisk ikke kan mere, jeg har “kun” 15 sygdomme at slås med, og flere kommer til hele tiden….. da de bider sig selv i halen, og en sygdom tager en anden med sig, så de fleste af sygdommene er afarter af hinanden.

  Så jeg siger dig tak for støtten via din blog, så kommer mit budskab ud om ikke anden ….. nemlig at den siddende regering gør det ufatteligt dårligt, og de træder på dem der ligger ned, vi skal i skidtet og smides rundt efter for godt befindende ……. desværre. Som om vi ikke er langt nok nede i forvejen

  Mange kærlig hilsner

  Helle Hansen

  • Kære Helle

   Dit forløb er langt fra enestående. Jeg kender rigtig mange eksempler på noget der er lignende eller meget værre. Det gør selvfølgelig ikke din situation bedre, men du skal vide, jeg i den grad føler med dig. Selv da jeg var igennem, synes jeg det var slet. Og set i lyset af, hvad jeg siden har hørt, var min tur “a walk in the park” ved siden af mange andre. Jeg blev faktisk behandlet ret pænt.

Der er lukket for kommentarer.