Glædeligt gensyn – Villa Maud

Jeg har skrevet om “Villa Maud” før og taget fotos af en skøn grund, et bedårende men tomt og meget forsømt hovedhus, og helt forfaldne udhuse. Jeg kunne sagtens se mulighederne, og håbede og bad til, at de ikke rev, det meget dejlige hovedhus ned, som var “lige mig”. Sidst jeg kørte forbi, var de igang dernede, og jeg var klar over at udhusene under ingen omstændigheder “overlevede”. Og tænkte med gru på, hvilken rædsel de måske ville bygge istedet for det smukke hus, der lå der.

Forleden på min tur op ad Strandvejen kørte jeg jo igennnem Taarbæk igen, og stor var min glæde, da jeg så en genopstået “Villa Maud”, som er så smukt og restaureret, at man kun kan glædes. Og den hedder stadig “Villa Maud”. Det ser ud til, at man har restaureret med respekt for det oprindelige hus. Den eneste anke, jeg kan have, er, at man har fældet ALT, hvad der hedder træer. Det er vist en moderne meget dårlig trend, at alt skal fældes. Der var bl.a. et dejligt æbletræ på grunden, da jeg i sin tid var der. Foran huset stod også et smukt træ, som også er fældet. Og ja der er mørkt, men det vil der være alligevel for skoven ligger lige overfor, og den kan de ikke fælde.

Men alt i alt, et godt resultat. Jeg ville meget gerne have set bagsiden af huset, men der bor nogen, og det gør man ikke – går på andre menneskers grund. Men udsigten – den kan I jo se ovenfor. Den er fantastisk.