Den amerikanske og svenske udgave på STV

af slægtsforskningsprogrammerne, som på dansk hedder “Ved du hvem du er?” og på amerikansk TV hedder, “Hvem tror du, du er?”, er på svensk TV. Jeg havde optaget, fordi jeg troede, det var en svensk udgave, og det kunne jo være sjovt nok også. Men endnu bedre var det, at det var den amerikanske version. Hvorfor så det?

Jo, fordi helt biologisk er jeg halvt amerikansk, da min biologiske far var sort amerikansk soldat. Derfor! Det vil sige, at der er er visse ting, som jeg har interesse i, der ikke kommer frem i et typisk dansk program af slagsen. Det kunne det sagtens, afhængig af, hvem der var i det, men det amerikanske havde så sjovt nok idag lige noget for mig. Nemlig en sort fodboldspiller Emmitt Smith, som fandt sine rødder helt tilbage til slavetiden, hvor det viser sig, at han også har slaveejerblod i årerne. Sådan var det ofte, at Plantageejeren avlede børn på deres kvindelige slaver. Faktisk var hestene meget mere værdsat, og havde (og har stadig) stambøger så langt tilbage, at man kan spore dem til begyndelsen. Sådan er det langtfra for efterkommere af slaver. Meget ofte, er det helt umuligt at spore slægten baglæns, på grund af manglende optagelser. Men for Emmitt lykkedes det. Det var meget spændende. Hvis du vil se, så genudsendes de på SVT1 på torsdag klokken 17.15 og på lørdag klokken 11.30 STV2. Og på tirsdag starter den svenske udgave så. De tidligere udsendelser kan også ses på hjemmesiden. God fornøjelse!