Efterår på Holmens Kirkegård

Søndag fik jeg trods det noget triste vejr lyst til en tur ud i verden med kameraet. Det var ikke mindst for at fange de fantastiske efterårsfarver, som jeg synes er så dejlige. Jeg havde et klart mål, nemlig Holmens Kirkegård. Det havde så igen sin rod i, at jeg desværre måtte sige farvel til en barndomsveninde her i sommer, og hun ligger på Homens Kirkegård.

Jeg vidste ikke på forhånd, hvor hun lå, men håbede, jeg måske ville støde på hendes grav tilfældigt. Det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Det er en stor kirkegård, og meget var dækket af blade. Men det gjorde ikke noget. Som det ses, så var der uhyre smukt, og fotomotiver var der nok af. På min vej mødte jeg en sød herre, som jeg fulgtes med rundt på Kirkegården. Hans søn ligger der også. Han blev kun 24 år. Således kunne han vise mig mange fine gravsteder. Det var vældig hyggeligt. Nu har jeg ringet til kontoret, så jeg kan besøge min veninde, næste gang. Kommer du på de kanter, så er kirkegården rigtig hyggelig, og bestemt et besøg værd. Også selvom du ikke har nogen nære og kære der og så er det iøvrigt Københavns ældste.

På den her tur, var det også første gang, at cyklen var med i toget. Det er jo blevet gratis med S-toget, og det er helt genialt. Jeg tog toget til Østerport, og cyklede ned til kirkegården. Senere cyklede jeg hjem derinde fra, efter besøg på en kirkegård mere. Nemlig Garnisons Kirkegård. Alle fotos ligger her på Smugmug.

4 thoughts on “Efterår på Holmens Kirkegård

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Der er smukt på Holmens Kirkegård.
  Min svigerinde ligger der, så jeg kommer der jævnligt. Dine billeder viser, at der er specielt smukt derude nu.

  Assistens Kirkegård, som er en parkkirkegård, er også smuk. Den er ikke så tung og dyster, som jeg syntes Holmens Kirkegård kan være.

  Det er bare så smart, at vi må have cykler med i S-toget 🙂

  • Jeg må sige, at af alle de kirkegårde, jeg har været på, er Holmens Kirkegård den jeg synes bedst om. Netop fordi den, den har det, som du beskriver som “dyster” synes, jeg er hyggeligt. Det er de mange, mange store meget gamle træer, der giver “hulestemning” og det elsker jeg. Jeg har jo også været på Assistens Kirkegård, og der var sørme også mange fine grave og meget flot.

   For mig er det lykken med cyklen og toget, og jeg tænker for mange andre også 🙂

Der er lukket for kommentarer.