Hubertussøndag

< Jeg havde egentlig ikke troet, at jeg orkede efter, jeg var til Breeders Cup arrangement i går. Men vejret var så flot, og jeg var vågen, så ud af døren strøg jeg, og op på cyklen mod Dyrehaven. Jeg frygtede de store mængder mennesker ville medføre, at jeg ikke ville få plads til at fotografere. men heldigvis gik det rigtig fint, omend jeg opgav at få plads ved Magasindammen. Men mindre kan altså godt gøre det, og jeg havde en dejlig, formiddag og fik taget mange fotos. Her er et par stykker, og så skal jeg lade jer vide, når jeg har fået uploadet resten. Der var ingen vandgang af ryttere i år, men det var godt våde, da de kom op af dammen og lige efter stod jeg. Jeg er ved at "falde af pinden" og skal relativt tidligt op i morgen. Så jeg vil forlade jer med tak for en dejlig dag. Mere om resten af dagen senere.

8 thoughts on “Hubertussøndag

 1. PS. Hvis dit program er så gammelt at det ikke har raw, kan jeg varmt anbefale Adobe Photoshop Elements 8, der er godt nok kommet en 9’er, men 8’erne er suveræn og hvis det ikke var fordi jeg har CS5 pakken, så kunne jeg godt have nøjes med Adobe Photoshop Elements, som få til en pris fra ca. 650-850.

 2. Nå jeg fotografer i modlys, så sørger jeg altid for at blændeåbningen er ret lille og jeg kan se at din blæde på begge de øverste fotos står på f/5.6 og din ISO på det øverste står helt oppe på 400, det er rigtig meget i solskin. Jeg havde nok indstillet kameraet på f/11 eller f/16 (og så bruge eksponeringskompensationsknappe til at finjustere med undervejs) og isoen helt ned på 100 maks 200, så havde billedet været fint uden at du skulle redigere det og uden “støv”. 🙂

  Jeg redigere næsten aldrig mine billeder, da jeg synes det er et træls stykke arbejde. Jeg prøver så vidt muligt at lave billedet i søgeren. For det sjoveste er jo at fotografere og ikke at redigere. 😉

  Det er ikke en bestemt knap jeg brugt. Jeg åbnede som en RAW (som er det er det format jeg altid skyder i) det gøres ved at gå i filer og vælg open som/open as og så vælge RAW, så åbnes billedet i RAW, Over til højre er der et panel og et sted derover står der sort/black og den skyder skubbede jeg op på ca. +20 og længere nede er der en der hedder klarhed/Clarity den fik også ca. +20. Det var som det hele. Håber de to værdier findes i dit raw program.

   • Hej Catarina

    Ja, det kan jeg helt bestemt – Tusind tak! Undskyld jeg ser nu, at jeg ikke har fået svaret dig. Jeg mangler mere viden omkring det med lukketider etc., og det er noget, jeg skal have læst op på her i vinter meget gerne. Men alle tips er meget velkomne. Og jeg var heller ikke klar over, at jeg kunne få Elements så relativt biligt. Så det er da klart noget, jeg skal have under overvejelse. Jeg gør det slet ikke i RAW, men det kan være det kommer. Men jeg lover dig, mit program ikke gør 🙂 Igen tak for gode tips!

 3. Hej Catarina. Tak for roserne 🙂 Jeg kan vældig godt lide din ændring i photoshop. Og det er ikke, at jeg ikke er klar over, at det kunne lade sig gøre, men både et spørgsmål om at jeg ikke har programmet andet end en oldnordisk version på den stationære, som kører på sidste åndeddrag. Men måske jeg kan bruge et andet program måske pixlr? Det er ikke støv, men modlys der gør at de ser “støvede” ud. Hvad hedder funktionen, du har brugt? Det er også et spørgsmål om, at jeg tager så mange fotos, og jeg har så mange liggende til redigering. Og nu ville jeg bare lige vise et par stykker. Men jo du har da helt ret.

 4. Synes det er nogle rigtig fine billeder, specielt de to nederste, da di ikke virker så støve som de øverste.

  Jeg har for sjov lige fjernet støvet (5 sek. i photoshop) fra det første og synes billedet kommer meget mere til sin ret.

  Du kan se det her indtil d. 10/11 kl. 10. Der fjerne jeg det igen. 🙂

  http://catarina.dk/billeder/hest.jpg

Der er lukket for kommentarer.