Tørklæderne – Jeg forstår det altså ikke!

Hvordan muslimske kvinder kan have det syn på tingene, at sålænge man dækker sit hår, så er “den hellige grav velforvaret”. Jeg kan selvfølgelig heller ikke forstå, dem som er pakket ind fra top til tå – slet ikke. Der er (igen) en diskussion omkring kvindelige sygehuspersonalers brug af de famøse tørklæder.

Brugt bliver de jo så, men prøv lige at se bioanalytikeren på fotoet. Hun er helt tydeligt en flot pige, der udover det her sorte tørklæde, der gemmer hendes formentlig smukke hår, har en kittel på, der tydeligt viser hendes nok så kvindelige former. Moral er godt, men dobbeltmoral er åbenbart bedre, når det gælder den slags. Jeg har også set helt unge piger, med tørklædet og så derfra og ned ligne noget HELT andet (uden at gå i detaljer). Så ryger ideen lidt for mig, men hvad ved jeg!

Men da jeg ikke skal bestemme udfra hvilke motiver de går med de her tørklæder, så skal folk der ikke vil behandles af dem, vel heller ikke stå til regnskab for, hvis de siger nej tak til at blive behandlet af dem? Det må vel være lige for lige i min bog. Helt og aldeles. Man kan ikke give valgfrihed den ene vej og ikke den anden. Sådan må det være. Et er sikkert, det handler ikke om hygiejne og hvad der er praktisk. Der ligger meget mere bag, og det er også det signal tørklæderne sender.

Til dem, som synes det er helt fint vil jeg sige. Hvis du kom til Iran eller et andet muslimsk land og bare teede dig som du plejer i Danmark, så risikerer, du at komme i fængsel. Så du indretter dig, og tager det famøse tørklæde på, hvis du VÆLGER at besøge landet. Der er et gammelt ordsprog der hedder:

Skik følge eller land fly

Danmark er ikke et muslimsk land, og vi har vores skikke, som de som gæster og tilflyttere må følge, hvis de vil være her. Ellers skulle de have valgt et andet muslimsk land, da de valgte at flytte. Ingen kan forbyde dem, at dyrke deres relgion privat, slet ikke. Men der må være grænser. Det siges, at der modtages tusindvis af klager om alt andet end tørklæderne. Men tror de virkelig folk tør klage? Det gør jeg så ikke.

Nedenfor kan du læse om emnet og danne dig din mening om emnet.
Links:

B.T.: Vil du behandles af en læge med tørklæde?Stop islamiseringen af Danmark – Artiklen der først blev offentliggjort….

TVmidtvest – Forbud mod tørklæder?

Politiken – Du kan skifte sygehuse, hvis de ansatte går med tørklæde

Kristeligt Dagblad – Tørklæder på hospitaler. Islam må ikke sættes over personligt ansvar

20 thoughts on “Tørklæderne – Jeg forstår det altså ikke!

 1. hi Deborah,I think it’s safe to assume that you and Therese are not going out for cocktails and a friendly chat any time soooooooon :-}.

  • I don’t know about that Anton. I have seen her in real life, and we got on fine. But that was of course before this discussion. But you might want to? 🙂

  • Okay, det er jeg med på, men jeg tror ligesom ikke, at vores lille “private” debat rykker sådan i den store sammenhæng. Det er jo derfor en debat i medierne også er meget vigtig – efter min opfattelse.

  • Det har vi, og det er fint, men du skriver:

   Ej, men helt ærligt! Den dér tørklædedebat. Skulle den ikke bare smides ud til højre, så vi kan bruge energien på noget fornuftigt? Ja, jeg spørger bare.

 2. Nej vi bliver ikke enige og jeg kan se, du ikke engang synes, det er okay, at have en debat om det. Det synes jeg ellers er ret vigtigt. Men som sagt, nej enige bliver vi ikke, så vi lader den ligge.

 3. Jo, bevares. Det må du godt. Det virker bare som om du råber mig i hovedet, og jeg har udmærket hørelse 😉
  Jeg synes stadig ikke at det er “pointen” at jeg dækker mine skuldre til i en katolsk kirke, og at muslimske sygeplejersker derfor skal smide tørklædet…
  Vi blir vist aldrig enige, så lad den bare ligge.

 4. Nu tror jeg de færreste flygtninger, bare vælger hvilket land de synes virker fedest. Hvis jeg havde brug for at flygte fra Danmark, så ville jeg ta’ til det land der ville modtage mig, uanset om det var muslimsk, hindu eller kristent.
  Jeg tager gerne tørklæde om håret i et muslimsk land, ligesom jeg tar’ imod klædet til de bare skuldre, når jeg besøger katolske kirker.
  Forresten, så forstår jeg godt hvad du mener, uanset om du skriver med store bogstaver eller ej.

  • Det er jo lige netop pointen! Du indretter dig efter, hvor du kommer hen. Det gør de ikke. Og nu er alle jo ikke flygtningen, men “kun” indvandrere! Jeg er helt klar over, du forstår `mig, men jeg må vel have lov at pointere og fremhæve, som det passer mig.

  • I visse muslimke lande bliver du aresteret, hvis du IKKE har hovedbeklædning på. Det med det topløse var bare et eksempel på ting, man kan slippe afsted med i DK, men som absolut ikke er “comme il faut” andre steder, og slet ikke et muslimsk land. Pointen er, at Danmark er et KRISTENT land ikke et muslimsk.

   Hvis jeg skule udvandre, ville jeg da vælge et land, der lå så tæt op af mine egne værdier som muligt. Jeg ville nok ikke vælge at tage til f.eks. Iran – ville du?

 5. Suk.
  Andet kan jeg næsten ikke sige. Jeg hader at se når Dansk Folkeparti, får spredt deres frygt for det fremmede. Jeg kan ikke forstå at det skal være så forfærdeligt at gå med et tørklæde. Gid energien dog i stedet blev brugt på, at få et bedre sygehusvæsen, og lad os være glade for at vi har de ekstra hænder, der vil hjælpe vores syge og gamle. Uanset om hænderne sidder på et hovede med tørklæde.

  • Det handler jo ikke om tørklædet kun, som jeg også pointerer. Det handler om de holdninger, der ligger bag det. Og det handler om det grundliggende i at vi altså er i DANMARK og ikke i et mellemøstligt land et eller andet sted. Og så glemte du helt at svare på det med, hvis du kommer derned? Går du så topløs på stranden f.eks.?? Bare et eksempel. Og så mener jeg iøvrigt ikke, at det hander om frygt for det fremmede. Jeg kan godt lide fremmede kulturer og også folk derfra. Det er slet ikke det, det handler om. Men det viser bare, at folk der mener som jeg SKAL misforstås. Går det som I gerne vil, skal I nok blive klogere, er eg overbevist om. Men for nu må vi så bare være enige om, at være uenige.

   • Jeg er muligvis blind, men kan ikke se der står noget om at bade topløs? Uanset, så gør jeg ikke dette, om så jeg er på Bellevue eller i Bagdad…

    Jeg mener bare at hele denne debat i pressen, handler om at “tørklæder er farlige” og tegn på at indvandrere ikke vil integrere sig i Danmark. Men det gør de jo. Integrerer sig. De tager uddannelser i vores land, uddannesler som sygeplejersker, jordmødre, læger, advokater – you name it. At de så har’ tørklæde på, jamen hva’ så ?? Hvis de ikke må bære symboler for deres religion, jamen så må kristne ikke bære kors om halsen, hvis de rejser til et muslimsk land?? Det mener jeg ikke at der står noget om i indrejsepapirerne til Ægypten, at man ikke må….

    Jeg synes det er en tåbelig debat, og at den bærer præg af frygt og ignorance.

    Men ja. Vi kan sagtens være enige om at være uenige 🙂 Og det må man jo også gerne.

Der er lukket for kommentarer.