Overanstrengte


Lidt efterårsfarver fra Ordrup Krat

Jeg har ikke haft det så godt de sidste dage. Humøret har været skidt. En af grundene er, at jeg oveni alle mine andre skavanker, har fået en mere. Den sidste 1½ uges tid ca. har jeg haft møgondt i den ene skulder og til dels den anden. Den gør ondt hele tiden, men indimellem giver det et knæk i den og så gør det bare nas skal jeg hilse og sige. Jeg kan ikke engang sige, hvilke bevægelser der fremprovokerer det. Men ondt gør det.

Talte med en god ven i går, der er tidligere jockey. Han mente, at det måske kunne være en frossen skulder. Eftersom jockeyer jo desværre er noget nær eksperter i den slags, kiggede jeg på beskrivelsen, som passede og dog ikke. Tænkte, at den gode Dr. Jan hellere måtte besøges. Bedre at vide helt nøjatigtig, hvad man har med at gøre.

Jeg har simpelthen overanstrengt mine skuldre og har seneskedehindebetændelse i begge skuldre. Den højre så ganske mest medtaget. Ikke underligt, for den man bruger mest, og særligt når jeg er i stalden. Den er så skrinlagt lige for en tid. Dels fordi jeg har ondt, men lige så meget fordi armene skal have lidt ro. Dertil kommer, at de stærke smerter kommer ganske uforudset, og det går altså ikke, når man står med et dyr på ca. 400 kilo, at man pludselig ikke kan bruge armen. Helt bortset fra de ryk der kan komme iarmen også ved omgang med hestene.

Dog kan det risikerere at ende med en frossen skulder, hvis jeg rør den for lidt, så det er en hårfin ballance mellem for lidt og for meget. Men ihvertfald ikke de tunge ting, som i stalden. Ustrækningsøvelser og smertestillende. Men så kan jeg da få bund i det herhjemme og komme videre i bunkerne af fotos. Der er vel ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet… eller noget!

Iøvrigt, den vaccine – jeg skal ingen have næste år. Har været svimmel og kvalm i varrierende grad lige siden jeg fik den. Så det er hermed afgjort.