Førtidspension: Hovedløs snak og hul i hovedet

Jeg ved snart ikke, om jeg skal grine eller græde. Vist mest det sidste. Regeringen og andre “kkloge” hoveder, har i deres visdom fundet på, at hvis man er under 40 år, så er man ikke syg nok til førtidspension??? Jeg vil jo mene, at hvis man er syg, så er man syg – helt uanset alder. Jeg kan slet ikke se, hvad det har med sagen at gøre. Når man i dag skal tilkendes førtidspension, skal man i forvejen igennem et helvedes forløb, så der er ingen riskiko for, at man får pension uden meget god grund.

Hvordan i alverden forestiller de her mennesker sig, at det gør folk mindre syge, at presse dem helt ud over ekstremernes kant, når de beviseligt er syge i forvejen??? Det er da helt almindelig logik for burhøns det her!!! Det er der så også endelig EN læge, der påpeger. Man kan i forvejen KUN få pension, hvis man har en varig uhelbredelig lidelse. Så hvordan denne lidelse som ved et trylleslag forsvinder fordi regeringen synes, den skal spare ved at presse de svageste i samfundet, det er mig en gåde.

Jeg er langt over de 40, og har fået min pension, men jeg kender da mindst to, der er under, som i den grad vil blive meget, meget mere syge, hvis de skal presses mere. Det er i forvejen kun gået ned ad bakke som det er. Som jeg har sagt før, jeg er helt ligeglad med, hvor man sætter sit kryds, men de svageste skal og må beskyttes. Hvem skal man snart råbe op i det her cirkus af “overbud” på besparelser. Jeg er med på, at vi skal spare, men sålænge der ikke er nok jobs til den arbejdsduelige styrke, hvorfor så presse de mest syge og svage. Tro mig, de kommer ikke til at spare – de trækker højst pinen ud, og gør folks liv ubærligt. Hvor er det forfærdeligt.

2 thoughts on “Førtidspension: Hovedløs snak og hul i hovedet

 1. Desværre tror jeg at sådan et udspil udspringer af, at for mange udnytter et system, der netop er til for at gøre livet tåleligt for de der vitterligt er syge.

  Jeg arbejder på en stor virksomhed og vi har haft en del i arbejdsprøvning – folk som skulle “testes” om de kunne arbejde eller ej. Desværre må jeg sige at vi endnu ikke har haft nogen i arbejdsprøvning som burde have førtidspension. Et par stykker har enddog givet udtryk for, at de ikke gad arbejde… rigtig synd for de der kommer i klemme og som reelt har brug for hjælpen.

  • Jeg ved ikke, hvordan det foregår rundt omkring. Da jeg i sin tid blev arbejdsprøvet, var det på et center, oprettet af kommunen og der var ihvertfald INGEN mulighed for at snyde.

   De pressede på et tidspunkt mig så meget, at jeg brød sammen. Og så fik vi en snak, for de vidste godt, jeg ikke snød, men som de sagde, de var nødt til det, for mange prøver at snyde. Og ja, det er træls at nogen udnytter eller prøver at udnyttee systemet.

   Jeg tror bare ikke, det holder for der er jo mere end arbejdsprøvningen, der ligger til grund. Og det kommer jo også an på, hvad man fejler. Lige det her kører jo på de psykisk syge, og det er altså en alvorligt ting.

Der er lukket for kommentarer.