Snerydningsstatus


Cykler, der klogeligt havde fået lov at blive hjemme

Jeg undre mig såre. Nu har jeg på det seneste bevæget mig en del ud i verden. Både til Bilka og ned i mit lokale område. Det der stikker i øjenene, er i høj grad MANGLEN på snerydning. Villaejerene er særligt slemme. I morges mødte jeg endda en mand, er lige akkurat kunne rydde, så han kunne få sin bil ud, men fortovet – det rørte han ikke.

Nu er vi jo (desværrre) ikke alle automobilkørende, og af samme årsag, er der sjovt nok folk, der er på gåben. Især fordi modellen med at bevæge sig ud på cykel (nogen gør det utroligt nok), er en hasaderet affære, jeg vil tro resultere i mange brækkede lemmer. Dem der vil risikere det, må selvfølgelig selv bestemme. Men jeg gider ikke, udover jeg ikke vil have min fine cykel ud i alt det salt.

Når man så er tvunget til at bevæge sig rundt på gåben og med det offentlige, ville det jo være rart, om der også var ryddet for sne. Snerydning – lad mig lige se….. er det et ord i den danske ordbog? Udfra tilstanden på gader og stræder og ikke mindst på Ordrup Station, skulle man bestemt ikke tro det. På stationen har de lige akkurat ryddet trappen, så man kan komme op på perronen. Men det hjælper altså ikke meget, hvis man falder og brækker arme og ben der. For ryddet er der OVERHOVEDET ikke! Det er ganske simpelt for dårligt.

Udover at perronen ikke er ryddet, så har der som vanligt været hærværk deroppe med skrald, flasker og ting spredt udover det hele. Hvem sagde, vi sparer penge på ubemandede stationer? Jeg tror ikke på det i fem minutter. I det tilfælde var de gode gamle dage godt nok bedre da!! Man skal heller ikke ønske sig at komme med en barnevogn eller indkøbsvogn (som gjorde jeg og en ældre dame forleden) og skulle ønske at komme med elevatoren. For den virkede ikke. Den kunne sjovt nok køre op, men ikke tale om, at den ville køre ned, om vi så bad pænt nok så mange gange. Det står skidt til.

På fortovene, er der bare ikke ryddet. Forleden da jeg gik en ganske pæn tur ned for at hente mad til Garbo, mødte jeg 3 fortov, der var ryddet. Resten var ikke. Det er simpelthen for dårligt. Noget af problemet består også i, at når man så endelig tager sig sammen og rydder kørebanen. Så skubber man det op på fortovet, så der i kanten ligger kæmpe dynger, som er fuldstændig uoverskuelige at skovle væk ved håndkraft. Det nytter jo ikke bare at skubbe det rundt, det skal jo ligesom fjernes også. Men det bliver det ikke. Men et eller andet sted, burde en smal sti ryddet på fortovet være muligt, så man ikke skal gå med livet i hænderne af skræk for at falde, helt bortset fra, at det er rigtig hårdt at gå i.

2 thoughts on “Snerydningsstatus

  1. Jeg synes det kommer an på hvor man færdes, jeg har fint kunnet cykle på arbejde – det har måske gået lidt langsommere, men det gør al trafik jo når der kommer sne. Og alternativet med offentlig transport som alle andre og tyer til er bare ikke tillokkende nok 😉

    Men jeg giver dig ret i at der generelt er ryddet for dårligt på fortove!

    Glædelig jul Deborah!

    • Dejligt at se dig 🙂 Og rigtig Glædelig Jul til dig også. Du har da ret, der kan da være forskelle, og nogen steder er der sikkert mere ryddet end andre. Men jeg tør ikke cykle.

Der er lukket for kommentarer.