1. Juledag

Hæk på Ordrup Jagtvej

Ordrup Jagtvej

Skovshoved Havn

https://deborah.dk/wp-content/uploads/2010/12/IMG_1386opt2.jpg

Dagen i dag var egentlig sat af til ren afslapning på sofaen. Men i Nytårsfortsættes (nej jeg har ikke skrevet om det. Det kan komme – måske) tegn, så greb jeg kameraet, og tænkte, at et par timers gåtur næppe ville skade ovenpå Julemaden. Vejret var på det tidspunkt ret flot, og solen skinnede. Det blev den så ikke ved med, og den blå himmel gik også for størstedelen sin vej, men det sneede ikke. Koldt ad Pommeren til var det, men jeg var pakket godt ind og jeg frøs ikke.

Jeg gik op ad Odrup Jagtvej, og så ned ad Damgårdsvej til Strandvejen. Fra Strandvejen gik jeg ud på Kystvejen (som de fleste tror hedder Strandvejen også), og ned til vandet. Eller vand og vand. Der var ikke meget vand, for der er drivis og sne i mængder som det ses.

Turen fortsatte til højre mod Skovshoved Havn. Jeg gruede lidt for, hvordan der så ud, for sidst jeg var der, var de ved at ombygge sejlklubben. Jeg frygtede en rædsel af et byggeri. Men det ligner helt og aldeles sig selv, bare nyere. Så glad var jeg. Jeg troede egentlig ikke, jeg ville finde mange både i vandet, men jeg tog da helt fejl. Jeg kender intet til både, men skulle mene, at det ikke er sundt for dem, med sådan en omgang vinter. Men anyway gav de jo mig nogle motiver om ikke andet.

Jeg var ikke den eneste, der havde fået den ide med at gå tur i dag. Jeg mødte mange mennesker med og uden hunde, løbere og så de helt almindelige. Men ingen andre med kamera. På vejen hjem gik jeg op til Skovshoved og op til Søbakken og så bag om ad Sophus Bauditz Vej. Så ud til Ordrup Jagtvej igen og den vej hejm.

På den tur stødte jeg på mit lokale Pizzasted. Ikke at jeg brugte det ofte, men det hændte da bestemt. Fyren der havde Fanny’s Pizza, som det hed, var simpelthen så sød og flink. Det er ikke så længe siden, jeg var der,, og han nænvte intet om at holde op. Men i november blev der sat papir for ruderne. Først troede jeg, at han var taget på ferie. Men modellen med papir for vinduerne, har aldrig været brugt før. Det skulle også vise sig, at det var meget værre. Stedet skal nu hedde Sam’s Pizza istedet, og de nye indehavere var i fuld gang med at gøre klar til at åbne for kunderne. Jeg peronligt skal ikke derind. Det vil være helt forkert. Heldigvi ligger der en udemærket nede ved Odrup Torv, som jeg vil bruge i stedet, og hvor jeg også har handlet. Jeg håber den søde pizzamand er okay, men kan være bange for, at der er noget galt. Hvis du ved, hvad der er sket eller grunden til de nye indehavere, så lad mig lige vide.

Da jeg kom hjem, havde jeg været afsted i nøjagtig to timer, og var mere end træt, men det var en dejlig tur. Et varmt bad og et par stykker lækkert smørrebrød (det er vel Jul), og et glas vin, så var jeg så god som ny – næsten. Eller har jeg siddet her og hygget mig, og ordnet foto, og set Julefjernyn. Det er slet ikke så dårligt.

6 thoughts on “1. Juledag

  1. Lyder som en skøn tur du var på Deborah – der er ikke noget bedre end en gang frisk luft ovenpå julemaden 🙂 Dejlige billeder.
    Ønsker dig en dejlig 2. Juledag 🙂

    • Tak skal du have. Det var faktisk en dejlig tur. I dag har jeg også været afsted omend det var en lidt mindre tur. Jeg kan godt lide at gå tur, og da især, når man ved, man har noget at forbrænde :_)

  2. På Vesterbrogade, er gennemsnitslevealderen for mindre butikker/pizzariaer osv. 3-4 år. Hvis ikke forretningen kører, må de lukke. Det kan jo fx. skyldes en huslejestigning, eller andet uvendet i årsregnskabet.

    Jeg ville da tænke at det var positivt, at en ny “pizzamand” har mod på at starte pizzaria et sted, hvor en anden har lukket 🙂

    • Det kan godt være Therese. Nu er der jo også rigtig mange butikker på Vesterbro. Ham her har været her i ihvertfald 15 år, og det er ikke bare ud i det blå, at jeg er bekymret. Vi havde lange snakke også om private ting. Og selvfølgelig ønsker jeg de nye held og lykke. Jeg skal bare ikke derhen.

Der er lukket for kommentarer.