Jul

Solnedgang Juleaften 2010

Så blev det Jul. I går inden jeg tog afsted, så himmelen sådan ud. Før jeg kunne begynde på Julegaver og ditto mad, havde jeg en vigtig mission. Jeg skulle i stalden og fodre hestene. Det var jeg også sidste år og det er bare så hyggeligt. Men det var dælme koldt, og togene kørte jo helt hen i skoven, så jeg måtte tidligt afsted for at være sikker på at nå frem til tiden. Jeg var i stalden omkring klokken 16.

Tidligere på dagen havde far og jeg været og besøge mor på kirkegården. Det er da godt, vi har helt styr på, hvor hun ligger, for de fleste gravsteder var helt og aldeles dækket af sne i en grad, så man slet ikke kunne se dem. Vi fik gravet mors sten fri og sat lys, en engel, tulipaner og en lille dekoration hos hende. Da far hentede mig havde han taget min pose med gaver.

Da hestene var fodret og alt var i skønneste orden, kom han og hentede mig, og så kørte vi mod Jul i storbyen. På vejen hentede vi en af de andre gæster, og det var ingen fornøjelsestur rent køremæssigt. Meget, meget glat var det. Men vi kom frem.

Julemaden var bare supervellykket. Dejlig saftig and og flæskesteg med sprød svær. En lækker hjemmelavet rødkål og en sovs, der fik englene til at synge. Og selvfølgelig ris a la mande. Mandelen fik min yngste nevø i første skefuld, til stor fortrydelse for storebror, der havde læsset godt på tallerknen. Jeg spiste kun en skefuld og selv den kneb det at få ned, så mæt var jeg.

Gaverne blev godt modtaget og alle lod til at være glad for dem jeg gav. Det er jo meningen, så det var godt. Min egne kan jeg bestemt heller ikke klage over. Der var duftevand, brusegelë, cholkolade, et ur, en brødrister, lys og dejlige servietter. Bestemt ingen grund til at klage.

Vel hjemme, sad jeg lidt i den store stol og skulle se noget, jeg havde optaget. Der sad jeg så også klokken 8 i morges!! 🙂 Træt har jeg været.