Planlægning og oprydning

Selvom feberen ikke gider slippe taget, så har jeg alligvel fået gjort lidt i dag. Det er jeg rigtig glad for, og det hjælper lidt på humøret. For gu’ er jeg da træt af det pjat her. Men okay, sådan “rigtig” syg har jeg kun været lige over en uge, så ret beset ikke længe for mig i grunden. Modsat hvad man skulle tro, så bliver jeg mindre og mindre tålmodig med det skide helbred, som tiden går. Ikke at det hjælper, men fordi jeg har så meget, jeg gerne vil. Lige akkut har jeg stadig sådan ca. 1.mill. fotos (overdrivelse fremmer forståelsen – men det er ikke langt fra), der skal ordnes, udover jeg har masser af organiseringsplaner, rejseplaner, udflugter (incl. fotos), der bare venter på det dumme helbred.

Nå, men en af de ting, der er på min “to-do-liste” og har været noget tid, var at få orden i min fryser, og skrive alt op, der er i den. Det fik jeg gjort, og det var dælme dejligt. Meningen er så at den skal skrives ren og løbende opdateres, så jeg altid har styr på, hvad der er i den. Det kan virkelig anbefales. Selvfølgelig afhængig af, hvor stor ens fryser er 🙂 Min er pænt stor, og jeg mister overblikket helt over, hvad jeg har i den. Og jeg er sikker på, jeg ikke er den eneste.

Faktisk har jeg fundet en side, hvor der er massr af organiseringsværktøjer, som jeg kan have god brug af. Ikke bare i forhold til fryseren, men en masse andre ting også. Madplaner, indkøbslister og alt sådan noget. Jeg skal lade jer vide, hvordan det går henad vejen, og I må også gerne se mine lister, når jeg lige får lidt mere styr på det. Som det er, er jeg kun lige begyndt. Nogen vil måske synes, det er kedelligt, at organisere alting så meget. Men jeg har opdaget, at jeg har brug for noget struktur for at få gjort nogen ting. Jeg mister overblikket meget, meget let og tiden løber fuldstændig fra mig. Og så er det godt at have skemaer og planer at holde sig til. Ikke alle har måske brug for dem, men jeg er helt overvevist om, at alle kan have glæde af at lave madplaner, også i forhold til at spare på pengene. Men det kræver planlægning, og endnu bedre er det jo, hvis man også skæver til tilbudene.

Jeg vil ihvertfald prøve, at få system på det med madplanerne, og nu er fryseren ordnet. Dejligt. Det giver en dejlig ro, at have det forkromede overblik, og det kræver altså lidt mere af mig, end af andre. Og det er vel ingen skam, sålænge man ved det og prøver at gøre det bedre.

Laver du madplaner og andre lister?

Udover at være en smule effektiv her kæmpede jeg mig op til den gode grønthandler for enden af vejen, og handlede stort ind af grønt. Jeg var udgået for løg (noget man jo ikke kan være uden – eller jeg kan ihvertfald ikke), og nu var jeg afsted, så handlede jeg også til en salat, jeg skal lave i morgen og som jeg glæder mig til at fortælle jer om. Jeg skulle have været på indkøb med min far, men vi ombestemte os, da dagen her startede med et gedint snevejr. Imorgen tager vi dog “på tour”, og jeg skal bl.a. have en snak med Dr. Jan om det forbistrede helbred. Ikke at jeg forventer, at der skal gøres noget som helst, men så har jeg været der, helt bortset fra, at jeg skal bestille noget medicin. Håber I har haft en god torsdag.