Nordhavnen og Kalkbrænderihavn

Efter turen til Holmens Kirkegård, besluttede jeg, at jeg ville køre omkring Nordhavnen og området der støder op til Frihavnen Kalkbrænderihavnen. Der er blevet bygget oceaner af nyt der, og der var basis for en fotosession derinde havde jeg en forestilling om. Det kom til at passe. Der var et utal af motiver, og lyset var helt specielt. Jeg skal helt sikkert derind på en sommerdag også. Ganske som Hellerup Havn, er det rigtig flot, men meget koldt og sterilt. Her er der dog en lidt ældre bygning indmellem også i boligområderne, men stadig. At det er en bydel i udvikling var også tydeligt. Der var flere der var ude og gå tur ved havnen i det gode vejr. Bagefter var det Kalkbrænderihavnen, hvor jeg har arbejdet engang.

Der er renoveret ud mod havnen i stor stil, men på den anden side ligger Frihavnsområde, hvor der bare holder lastbiler og containere. man er også kun nået et vist stykke og længere nede af vejen aner man, hvordan der så ud over det hele. Det var (inrømmet) grimt før, men langt, langt hyggeligere. Jeg har svært ved at forstå den trang til at rive alt ned, der har atmosfære og hygge. Men det er nok bare mig. Og dog, jeg har nu altså hørt om andre, der har det lige sådan.

De er ikke færdige. De skal igang med flere projekter. Hvis du kigger nederst her, kan du se alle de projekter, de har gang i for området. Så det bliver basis for flere udflugter. Efter at have gået rundt en rum tid, cyklede jeg op til Nordhavn Station og tog toget hjem. Så havde jeg også været i sving i tre timer. Du kan klikke her, for at se alle fotos fra turen.

2 thoughts on “Nordhavnen og Kalkbrænderihavn

  1. Der var dog en herlig rundtur. Skøn billedserie endda med et par fuglekikkere 😉
    Spøjst med bindingsværkshuset foran de moderne huse !

    • Tak skal du have Per. det glæder mig, at du nød den lille rundtur 🙂 Det er ret sjovt med det bindingsværkshus midt i det hele. Der lå masser af dejlige gamle bygninger før, men det har så synes det var “sjovt” at bevare lige det her. Eller også har de ikke måtte rive ned? Men kontrasten er sjov.

Der er lukket for kommentarer.