For en god ordens skyld – helbred

Planerne for dagen er endnu engang ændret på grund af mit helbred. Så dagens tur i stalden er udskudt til måske i morgen, om alt flasker sig. Og nu vi er ved helbred, havde jeg allerede et indlæg i støbeskeen, og da jeg så så Anne’s indlæg, gav det så en vinkel mere til det med helbred.

Endnu en ting, der gav stof til eftertanke, var en mail jeg fik forleden. Vedkommende udtrykte bekymring for mig og min sygdomsfrekvens, og tilspurgte, hvorvidt jeg er blevet undersøgt ordenligt. For der måtte da være noget galt, medmindre jeg var hypokonder, hvilket h*n så (måske i modsætning til nogen) ikke tror.

Nu er det sådan, at mit helbred ALTID har været sådan. Det er ikke et nyere fænomen og det selvfølgelig har jeg gennem min tid set flere læger end langt de fleste ville ønske sig. Hvis jeg skulle skrive en liste med det jeg har fejlet og alle de gange jeg, jeg har været indlagt, tør jeg ikke spå om, hvor lang listen ville blive.

Anne’s indlæg handler om en nedladende læge, der ikke tog hendes symptomer alvorligt. Der er stort set ikke noget værre. Jeg har også oplevet sådanne læger. Heldigvis kun to gange i hele min sygdoms “karriere”! Den ene var en ualmindelig led kvindelig gynækolog, som var decideret modbydelig. Så træls var hun, at jeg gik grædende derfra. Det viste sig senere, at jeg havde en hønseæg stor cyste på æggestokken. Altså var det ikke pjat!!
Den anden var en mavesur og ubehagelig syghus (reservelæge tror jeg) af slagsen, som også udtrykte, at jeg sikkert intet fejlede. Uden dog at undersøge sagen. Også i det tilfælde viste det sig, at han tog fejl.

Jeg har som oftest en god intiution omkring min krop og om den er okay. Jeg har gennem livet været heldig med de fleste af mine praktiserende læger. Ikke dem alle, for der var bestemt også dem, der svigtede. De sidste mange år, har jeg dog været mere end heldig med søde læger. Jeg ér ofte syg, på forskellig vis, men tro mig, jeg render kun til lægen i sidste øjeblik. Og til dem, der skulle tro andet. Var noget andet tilfældet, så ville jeg ikke have så godt et forhold til min læge, som tilfældet er.

Og så lige for en god ordens skyld. Som mange andre, fortæller jeg ikke alt her på bloggen. Således heller ikke vedrørende mit helbred. Jeg mener visse ting, er private og jeg skriver ikke blog for at “svælge i” mit helbred, og det håber jeg bestemt heller ikke, det føles som om, jeg gør. Der er mange ting, jeg i den forbindelse, jeg ikke skriver om.

Men bare for lige at putte det helt på plads. Mit helbred ER elendigt. Der er udfordringer og forhindringer hver eneste dag og ja jeg bliver ramt af influenza og andre ting, oftere end de fleste. Og ja – jeg er blevet ordentlig undersøgt. Også fra A-Z. Og det er bare min virkelighed. Irriterende og træls til tider, men ….. Så til jer, der måske har bekymret og undret sig. Tak og jeg forstår jeres undren, men det ër bare sådan det er.