Advarsel omkring frosne hindbær

Spiser du hindbær – frosne vel at mærke? Så er der god grund til at tænke sig om, som det skrives i B.T. idag.

En masse mennesker, er blevet meget, meget syge af at spise frosne hindbær. De frosne bær er et problem, fordi de ofte ikke vaskes, da det ødelægger bærene. Når de så puttes frosne i smoothies og diverse, så er det god grobund for en god gang dårlig mave, for nu at sige det lige ud.

Selv spiste jeg faktisk et par frosne hindbær i en smoothie forleden morgen og fik en sær rumlen i maven, der dog blev ved det.På daværende tidspunkt forbandt jeg det ikke, men ved nu, at det var hindbærene. Nu ryger den sidste sjat ud! Ikke tale om, jeg vil redde mig noget.

4 thoughts on “Advarsel omkring frosne hindbær

  1. Jeg har købt frosne blåbær, og er faktisk også i tvivl om det er en god ide. Når man står i naturen, er de jo rigtigt friske, og man kan sortere og tage de grimme fra. Fryseprocessen er ikke nogen garanti for at de er renset og faktisk heller ikke for at de kan holde sig evigt selv om de kan holde sig længere. En del gange har vi brugt egne plukkede bær på tærter, d.v.s. at de kom i ovnen, måske er det derfor jeg ikke har oplevet problemer med lige netop det. Jeg er glad for at du er kommet over det!

    • Nej man skal vist generelt passe på. Jeg har brombær i fryseren også. De nævner i artiklen at især hindbær er en risiko, fordi de så let går i stykker og derfor vasker man dem ikke. Jeg synes jo ikke helt det samme gør sig gældende for hverken brombær eller blåbær?

  2. Jeg har frosne hindbær i fryseren, og vi har gennem vinteren spist dem rå (uden at få mavevrøvl), men det er nok klogt at varme dem, som det foreslås – dumt at blive syg pga af det.

    • Nej det ville da være superærgerligt. Førhen havde jeg den vildfarelse, at det kun var kød, man bliver syg af, men det er jo langt, langt fra sandheden. Så engang en udsendelse fra USA, hvor en hel by blev meget syge, og hvor der endda var dødsfald. Det var grønt, som kom fra Mexico og som var vasket i forurenet vand.

Der er lukket for kommentarer.