Jamie’s bagte løg

Jeg elsker at se madlavning/kokke på TV. En stor favorit er Jamie Oliver. De har lige haft genudsendt “The naked chef” eller på dansk “Det er bar’ mad”. Skønne og livsbekræftende udsendelser og masser af gode opskrifter.

En af dem var denne opskrift på Bagte løg, som jeg synes så rigtig god ud. I denne version lavet nøjatigt som Jamie lavede dem med bacon omkring. Men man kan sagtens undlade og lave opskriften vegetarisk. Personligt elsker jeg løg, så der var ikke meget at betænke sig på. Det skulle prøves. Det gjorde jeg så mandags.

Hvad jeg også prøvede var kartofler, kogt i 15 minutter og puttet i aluminiumsfoliepakke, drislet med olivenolie, drysset med salt og bagt i ovnen. I jamies tilfælde var det nye kartofler og på grillen. Det fungerer nok lidt bedre, omend de har smagte fint også. Men tilbage til løgene:

Verdens bedste bagte løg

4 hvide løg (tennisboldstore), pillede
Olivenolie
2 hvidløgsfed
s spsk. piskefløde
Revet parmesanost
Salt
Friskkværnet peber
4 skiver panacetta eller bacon

Vejledning:
Forberedelsestid: 15 min.

Total Tid: 1 time
1 Kog løgene i rigeligt vand i 15 minutter eller indtil de er let bløde.
2 Tag løgene af blusset og lad dem køle af.
3 Fjern ca. 2 cm af toppen på hvert løg,og hak det og sæt til side (udhul skær skråt ind og nedad)
4 Skær stilken af løgene så de kan stå flat på pladen.
5 Pas på med at bevare hvert løg intakt på ydersiden, mens du skærer du en toppet teske ud af hvert løg.
6 Hak det fjernede fint og tilsæt til resten af det hakkede.
7 Forvarm ovnen til 200 C°.
8 Varm en sautepande og tilsæt lidt olivenolie, hvidløgget, det hakkede løg, og lidt hakket rosmarin.
9 Steg et par minutter indtil hvidløgget og løg er bløde. Sænke varmen og tilsæt fløde og fjern løggene fra varmen.
10 Rør parsamenosten og krydderier i.
11 Vikkel en skive bacon/pancetta om midten af hvert løg og spyd med en spidset kvist rosmarin eller en tandstikker af træ.
12 Sæt løggene på en bageplade og fyld noget af fyldet i hvert løg.
13 Bag i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter intil løggene er bløde.
14 Put ekstra ost over lige til sidst.
15 Løggene kan selvfølgelig serveres til kødretter, men også alene med ris og/eller salat.

Løgene er virkeligt lækre, men det er lidt sværere end jeg lige regnede med, at udhule. Men som med så meget andet. Øvelse gør mester tænker jeg 🙂


Løggene før de kom i ovnen

13 thoughts on “Jamie’s bagte løg

 1. Jeg har dedikeret et kopbor fra værkstedet, netop til denne opgave 🙂 … det gør udhulingen en del lettere.

  • Kim, først troede jeg, at jeg var udsat for noget spam af en slags, indtil jeg læste grundigt igen 🙂 – Detlyder faktisk som en rigtig god ide. Tak for ideen, og din hilsen og Glædelig Jul til dig!

   • Jeg har prøvet at indstille på det nu. Så får vi se, om det hjælper, ellers skal jeg have fat i brugsforvirringen, men igen tak for, du sigeer 🙂 God weekend.

  • Tak skal du have. Jeg tager altid gerne imod tips. Her er nu fotograferet med Macrofunktionen, så jeg tror ikke, jeg kan stille på den? Det gør jeg for at undgå blitzen.

  • Tak skal du have. Han er altid hyggelig og se. De udsendelser giver mig som Bonderøven kløen i fingrene efter at få jord under neglene igen. Men jeg nøjees med altankasserne. Jeg har ikke kræfterne desværre. Ellers ville jeg have haft en kolonihave.

 2. Jeg laver også tit bagte løg og opskriften minder rigtig meget om din, dog bruger jeg ofte bare rødlåg eller alm. Citauløg og så lufttørret skinke og høvlet parmesan. Men du har ret de løg er fantastiske. 🙂

  • Man har jo lov, at lave små varianter over emnet 🙂 Men ja, det smager rigtig dejligt. Det er bare mig, der så er bagud, for jeg har aldrig prøvet at lave før. Men da det kan gå til stort set alting, så bliver det bestemt ikke sidste gang. Og løg er også sundt 🙂

  • Dejligt, du blev inspireret 🙂 Det er skam Jamies opskrift. Jeg har bare været så venlig at oversætte til dansk. Men kommer lige i tanke om, jeg ikke fik rettet Fahrenheit. Det må jeg hellere skynde mig at gøre 🙂

Der er lukket for kommentarer.