Pels – ikke her!


En af de flotte reklamer PETA har fået lavet til støtte imod pelsindustrien

Der er i øjeblikket meget fremme om, hvor dårligt mink og andre pelsdyr har det. Ganske forfærdeligt! Jeg har ikke siden, jeg var helt ung, haft noget som helst, der bare mindede om en pels. Dengang var det en pelsvest, jeg retfærdigvis skal siges, fik forærende. Dette på et tidspunkt, hvor jeg ikke havde skænket det med pelsdyr og deres forhold så mange tanker. Det kom ikke lang tid efter, og siden brugte jeg aldrig vesten, som jeg husker, jeg forærede min mor. Men siden dengang har jeg aldrig ejet noget som helst pels, og jeg har heller ikke lyst til det.

Jeg har svært ved at forstå, hvordan folk kan bruge dem med god samvittighed. Men det er deres bord at slås med. Det er også derfor, jeg så vidt muligt kun køber økologisk kød nu, hvis jeg skal spise kød. Min samvittighed tillader ikke andet. Så læs og dan dig din mening om det, men lad i hvertfald dit valg være informeret. Og er du informeret, kan jeg kun se et valg.

Links:

Dyrenes Beskyttelse – Flere debatindlæg omkring pelsdyravl
Aniston.dk – Imod Pels

Facebookgruppen – Forbud mod pels i Danmark

Dyrenes Ret — Lad dyrene leve! Køb ikke pels!

Jens Drejer – Imod pels og dyremishandling

Vegetarkontakt.dk – Nye afsløringer fra Danske minkfarme

– på engelsk:

PETA’s side om pelsdyravl

[poll-id=5]

4 thoughts on “Pels – ikke her!

 1. Jeg kunne heller aldrig finde på at købe en pels. Så et program, kan ikke huske om det var operation x eller hvad det var. Programmet handlede ihvertfald om minkfarme i Danmark, og det var helt forfærdeligt som de blev mishandlet. Føj siger jeg bare.

 2. Jeg har som sådan ikke noget mod pels eller pelsdyravl – men jeg har i allerhøjeste grad noget mod dyremishandling., Og det gælder ikke blot indenfor pelsdyravl men også den misrøgt, der finder sted i vores landbrug herhjemme.

  Jeg ville gerne gå i en mink pels, hvis jeg var sikker på, at de dyr der var blevet brugt havde levet et ordentligt liv og det gælder også for det kød jeg putter i munden.

  Min far spiser af samme årsag kun fisk… han mener det er de eneste dyr man kan være sikker på, har haft et ordentligt liv inden de bliver til føde!

  • Tjah Mette, for mig at se, er Pelsdyravl=dyremishandling, som vi er helt enige om ikke skal foregå noget steds. Jeg er imod pelsdyravl, da man nok ikke finder ret mange andre udnyttelse af dyr, der er mere unødvendig.

   Alle skal selvfølgelig gøre som de vil, men at gå rundt med et dødt dyr om halsen eller som en hel kåbe (her mange dyr), ser jeg ingen som helst glæde ved. Pelsen er langt smukkere på dyrene. Jeg er næsten tilbøjelig til at give din far ret, hvorfor jeg også var vegetar i 9 år. Du kan indvende, at jeg også bruger læder. Kun i meget begrænset omfang. Og så vil jeg indvende, at de dyr alligevel er blevet slagtet for deres kød. Det samme kan næppe siges om pelsdyrene.

Der er lukket for kommentarer.