Af hjertet tusind, tusind tak!


Garbo i sin kurv i fredags

Fredag var som I ved en tung, tung dag. Det gik som sådan noget nu kan, og jeg var selvfølgelig rigtig ked af det. Dog hjalp det, at min lille ven så tydeligt ikke havde det godt de sidste dage, og at håbe på noget mirakel kunne jeg jo ikke. Ligeledes var det den dyrlæge jeg allerhelst ville ind til, der synes han ville tage mig, fordi jeg havde siddet i venteværelset et pænt stykke tid. Det er altså ikke ret rart i sådan en situation. Han bekræftede mig i og roste mig for beslutningen. Det var helt, helt sikkert tid. Garbo fik som han sagde et rigtig langt liv, og det er jeg glad for, samtidig med at jeg selvfølgelig nu savner hende helt enormt meget. Her er frygteligt tomt.

Jeg har haft i alt 3 katte i mit liv og de har alle været dejlige personligheder og har alle sat deres større eller mindre poteaftryk i mit hjerte. Dog vil jeg sige, at forholdet jeg fik til Garbo i de år, hvor vi var helt alene, var noget ganske særligt og hendes personlighed fik rigtig lov at komme til udtryk. Og hvilken en. Hun var en fantastisk dejlig og meget, meget klog kat. Alle der har mødt hende ved, hvad jeg taler om. Og smuk var hun, som I ved også.

Tomheden bliver formentlig mindre, og jeg tilpasser mig et nyt liv uden kat i huset. Eller dyr i det hele taget. I mit hjem havde vi altid hund. Og nej jeg skal ikke have nogen ny kat. Ikke at jeg ikke kunne i princippet, men jeg udviklede slem allergi lige inden, jeg flyttede herind og det er kun blevet værre og værre. Så derfor og så fordi jeg i princippet ikke kan lide konceptet indekatte. Det kunne gå fordi Garbo var så gammel og jeg vidste, at hun stort set ikke gik ud den sidste tid i huset. Her var hun ude og trække luft ude på altanen, hvilket hun også var i fredags.

Tusind, tusind tak for alle de varme og dejlige hilsener i anledning af Garbo’s bortgang. De har virkelig lunet og trøstet mig, ligesom et utal af varme kram og sms’er og en sød veninde, der støttede mig over skype i de sidste svære timer. Det var dælme ikke sjovt. Det er i nødens stund man kender sine venner, og det er virkelig sandt. Tusind tak, for at I skrev og var der!

Til dem som måske (det var der en der kunne) finde på at sige, at jeg jo bare kunne få en ny, og det jo bare var en kat! Det står helt for egen regning. Hvis man kan finde på at sige sådan, har man i min verden helt misforstået noget, og gået glip af det fantastiske forhold, man kan få til sin kat, hund eller hvad det måtte være. Det er en lille sjæl og hun var min allerbedste lille ven i 18 år. Det er dælme ikke “bare” noget som helst!

Igen tak til alle jer der forstår og for jeres deltagelse!

8 thoughts on “Af hjertet tusind, tusind tak!

 1. Kære Deborah
  Med tårene trillende ned af min kind, så ved jeg lige, hvad du taler om………..

  Selvom dit tab snart er 2 åer gammelt, så tænker jeg, at Garbo forsat lever i dit kærlige hjerte

  • Kære Mie

   Tusind tak! Ja det gør hun, jeg tænker meget ofte på hende, og savner hende meget stadig.

   Kram til dig!

 2. Selvfølgelig kan man ikke “bare” få en anden kat. Man kan godt få en anden kat, men det kan aldrig blive en erstatning, som formuleringen antyder….. alle dyr er jo forskellige!

  Jeg er glad for at det ikke er mig. Jeg tror seriøst, at jeg får et hysterisk tudeanfald den dag jeg skal af med en kat på den måde. Men jeg læste også alt det du skrev om Garbo og derfor tror jeg desværre heller ikke at du havde andre muligheder…….

  • Dyr er lige så forskellige individer som os andre. Personligheder. Så er det ligemeget, om det er en hest, hund eller kat.

   Det er heller ikke sjovt, men som før nævnt, bekræftede Dyrlægen at det HELT BESTEMT var den rigtige beslutning! Og det mener jeg, man skal være klar til at gøre, og ikke beholde sin ven for egen vindings skyld, og måske og formentlig give det udnødig lidelse. Og derfor roste han mig også for at have taget den, selvom det ikke er s jovt. Jeg SAVNER hende, men det trøster mig, at jeg også selv føler, at det var det helt rigtige. jeg græd da, og gør stadig ind imellem. Og det synes jeg, også man har lov til i sådan en situation.

 3. Kære Deborah

  .. og så fik jeg atter tårer i øjnene.
  For pokker, hvor jeg ved hvordan du har det lige nu i disse første dage uden din elskede kat.

  Folk, der siger ting som “at man bare kan få sig en ny kat” er efter min mening mere eller mindre følelsesmæssigt afstumpede.
  Når man har haft en kat så længe (Havde Cap i 16½ år) så gør det sgi endnu mere ondt, netop fordi man har levet sammen så længe.

  Knus og tanker

  • Tak for de søde ord. Det er s’å sødt af jer, at skrive, og dejligt at høre, at jeg ikke er alene om disse følelser. Men jo de mange år betyder rigtig meget, men hun fik jo så mange år, man næsten kan som kat, og var dårlig. Jeg har prøvet, at måtte aflive en ganske ung kat, og det var faktisk på en måde værre, for hun fik næsten intet liv, og hun var så vidunderlig. Men også hun, satte store poteaftryk, til trods for sin liden størrelse. Mon ikke bare vi skal nøjes med at konstatere, at det aldrig er let?

   Knus til dig, for du skrev

 4. Kære Deborah

  Når man har et dyr, det være sig hund eller kat så har man en ven i mange år, jeg har haft begge dele, og ved hvor ondt det gør at må gå af med sine dyr på et tidspunkt…. så jeg føler med dig og kan sagtens forstå dine følelser omkring dette.

  Jeg ved at Garbo har været din ven og følgesvend gennem mange år og jeg ved også at hun nu leger på sin himmelsky… eller rettere sådan er det i min verden…. Men endnu mere vigtigt så lever Garbo i dine minder resten af dit liv som det væsen hun var….. og disse minder kan ingen tage fra dig.

  Vid at du er i mine tanker, og jeg løfter på min imaginære hat og hilser dig for din beslutning om en værdig død for Garbo. Den er svær men du gjorde og det er det vigtigste.

  Med mange tanker og varme hilsner

  Helle

  • Kære Helle, også tak til dig for de søde ord, som luner rigtig meget i svære dage. Jeg bliver ved, at tro, hun er her, for det er jeg jo så vant til. Og det er hun bare ikke. Tomhed efter sådan en lille varm og kærlig mis. Jeg har heldigvis mange dejlige minder, men lige nu fremkalder det mere smerte end glæde, men det ved jeg jo vender. Som sagt før, det er en trøst at vide, at det var det rigtige, og eneste at gøre for hende. Tak for tanker, det luner og trøster rigtig meget. Det skal du og alle I andre vdie.

Der er lukket for kommentarer.