Julie & Julia (2009)

Jeg købte filmen for noget tid siden i erkendelse af, at nu ville jeg se den, og ikke (som med så mange andre film) vente på, at den dukkede op på TV. Jeg er stor fan af Meryl Streep og da jeg jo også elsker at lave mad og spise det, ja så er det klart, at jeg havde store forventninger til filmen, da jeg satte den på her til morgen.

De blev mødt hver og en. Det er en skøn film og Meryl Streep er fantastisk i rollen som Julia Child. Jeg har lige læst mig til, at hun tog 30 kilo på, da hun indspillede filmen. Jeg grinede og følte mig i det hele taget bevæget på mange sanser filmen igennem. Og hvis ikke, man har været i Frankrig, så får man lyst til det, for slet ikke at tale om, at lave fransk mad.

Jeg skal gerne indrømme, at scenerne med Meryl Streep og hele den periode, er det stærkeste i filmen. Julie Powell’s historie står ikke nær så stærkt. Hvorfor kan jeg ikke lige give en forklaring på. Om det er fordi, der er et eventyrligt skær over hele perioden, som Julia Child lever i, og hendes liv og at Meryl Streep stråler sådan i rollen, at det får resten til at blegne, skal jeg ikke kunne sige, men det er som det fremstår, uden at være dårligt, bare svagere.

Historien kender alle vist efterhånden, så den vil jeg ikke gå så meget ind på, andet end at sige, at jeg har fået lyst til at læse (lydbog – hvis findes), Julia Child’s selvbiografi, og kogebogen har jeg også lyst til at købe, eller måske låne. Vi får se. Inspirerende, hyggelig og velspillet/fotograferet film, som du absolut skal se, hvis du kan lide både mad og Meryl Streep.

3 thoughts on “Julie & Julia (2009)

 1. Tak kære Deborah, du har lige inspireret mig til at købe denne film…. den er nu noteret op, så jeg kan få fat i den snarest…. Jeg kom sådan til at grine bare af det klip du har lagt ind, så den film må jeg bare eje…. For kan jeg grine af et klip…. uhaaa hvad sker der så ikke i en hel film….

  Meryl Streep er en vidunderlig skuespiller og har mange ansigter i sit metier….. Jeg holder meget af hendes måde at spille igennem på, og jeg er sikker på at denne film ikke vil gøre mine forventninger til skamme…

  Dejligt at din Blog igen virker, jeg har savnet den meget…..
  Ønsker dig en dejlig weekend…… må solen skinne på dig og dine

  KH
  Helle

  • Kære Helle, det er jeg da rigtig glad for 🙂 Det er en vidunderlig film, synes jeg, og jeg er ret sikker på, du vil synes om den. Ja du kan tro, jeg også er lykkelig for, at bloggen er oppe igen.

   Desværre blev det ikke helt så god en weekend. Den blev præget af en dejlig fyrs ret alvorlige uheld.

 2. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.