Årets altanpynt

Tirsdag var ellers slappedag indtil jeg skulle i stalden sidst på dagen. Men jeg havde bilen, og årets altanpynt var endnu ikke i hus. Nu mente jeg, og andre adspurgte bestemt, at risikoen for nattefrost måtte være ovre. Jo måske, men de har da haft hagl i Randers i dag så jeg lige. Det håber jeg altså ikke vi får, for så bliver mine smukke petuniaer slået i stykker. Jeg er helt vild med farverne, og så måden bladene er let gennemsigtige/stribede på.

Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle have. Dog havde jeg besluttet, at en farve alene, var for kedelig. Det kunne også snildt blive en masse forskellige blomster. Nu er det jo sådan, at jeg har 5 altankasser, der hver skal fyldes med 3 blomster. Og meget ofte får man jo rabat, hvis man køber i mængder. Så det endte med, at blive det smukke petuniaer, som jeg måtte eje, da jeg så dem. Da havde jeg ellers fyldt noget andet på vognen. Man kan blive helt rundtosset, når man bliver sluppet løs i sommerblomstehimlen, som i dette tilfælde var Aldershvile Planteskolen på Bagsværdvej, som er den foretrukne.

Udover viste, fik jeg en hortensia, som dog ikke blev købt på planteskolen, ligesom de tre små pink nelliker heller ikke er, men fra Rema1000, hvor de ellers skulle have masser af blomster. Problemet var bare, at det havde de ikke, så videre til planteskolen. Jeg købte også en rød pelargonie, en gulig orange spansk margurit og en dobbelt flittiglise, som alle pynter på den lille altan, hvor der jo også skal pyntes op.

Som det ses, har jeg også krydderurter på den store altan. Jeg er blevet ret glad for dem, og også frisk koriander, som jeg ellers har skyet som pesten. Okay, jeg spiser nok ikke i de mængder nogen gør, men stadig, udvider jeg dog min horrisont. Jeg havde ellers en rosmarin som det var meningen, der skulle overvintre, men som alt andet, der var meningen, at skulle det, er den gået ud, så nu har jeg købt en ny. Nogen der har erfaringer med det at overvintre i krukker? Jeg synes ikke rigtig det fungeer for mig. Og det er da heller ikke fordi jeg ikke kan købe om igen, men stadig kunne det da være lidt sjovt, hvis noget gad overleve. Anyway, nu kan jeg ihvertfald plukke purløg, mynte, koriander, salvie, persille, oregano, timian og basilikum på altanen. Det må vist være godt nok. Fortæl mig om din altan/terasse og planerne for den.

6 thoughts on “Årets altanpynt

 1. Sikke nogle dejlige og behagelige billeder, du har fået taget. Man bliver helt i godt humør, når man kigger på dem 🙂

  Jeg håber, det bliver lige så vellykket for dig i år!

  Dbh,
  Sander

  • Hej Sander, tak skal du have for roserne til mine fotos. Jeg håber også, jeg får lavet noget pænt altanhalløj i år – watch this space 🙂

 2. I “almindelige” vintre er det lykkedes mig at få rosmarin og timian til at overleve i krukker. Har blot dækket dem til med fiberdug.
  Men – de sidste to vintre – med al den frost, der er de altså gået til, så jeg har måttet købe nye.
  Tidligere havde jeg dem stående udenfor – nu står de i min ikke-opvarmede udestue – så det er da mit håb de kan overleve der, med lidt fiberdug. For selvom det fryser inde i udestuen om vinteren, så står de da noget mere beskyttet mod vejr og vind derude.
  Smukke farver dine blomster har 🙂

  • Okay, så behøveer jeg ikke føle mig mislykket, for mine har stået udenfor uden fiberdug. En udestue ville være ideel eller bare et køligt frostfrit fum. Det har man jo ikke sådan i en lejlighed. Men jeg overlever da også at købe nye, det kunne bare være sjovt, om man kunne få det til at overleve.

   Tak, jeg er også rigtig glad for farverne, og det var netop p.g.a. dem, at de blev valgt især.

  • Tak skal du have Therese. Jeg synes også det er blevet godt. Og endnu mere, når de vokser lidt til 🙂

Der er lukket for kommentarer.