Mandagstema – Farverigt


Manuel Martinez, Juan Pinto og Manuel Santos

Mandagstema er farverigt. Den var ikke svær. Der er ikke mange sportsgrene så farverige som galopsporten. Jockeyfarverne er farvestrålende i alle regnbuens farver, og lyser op uanset vejret. Rigtig festlige er de.

Os inkarnerede, kan mange af farverne udenad, og behøver slet ikke kigge programmet, for at se, hvilken hest og jockey det er, og hvem den er trænet af og hvem ejeren er. Men selvfølgelig kan man ikke huske dem alle. Som jeg har fortalt før, så følger farven hestens ejer. Så en ejer kan jo så have flere heste som løber i hans farverm og endda for flere trænere. En ejerkonstellation = en farve. Farverne kan være prikkede, stribede og ternede og have flere farver på en dragt. Og en bestemt farvekombination må så kun være en gang. Du kan læse mer om farvereglerne her i Dansk Galop’s reglement.

Espen Ski on Blue Touch, Dina Danekilde on Canella and J.M. Dwyer on Cut Belle


Nicolaj Stott på Albia

12 thoughts on “Mandagstema – Farverigt

 1. Hvor er det nogle smukke billeder- igen. Flotte farver, men en toptrænet muskuløs hest i aktion… DET slår alt :o) Jeg håber på snarlig bedring af dine skulderne, så du igen kan komme i stalden 🙂

  • Tusind tak Irene. Det er lige præcis det bedste, grønt græs, toptunede heste og flotte farver. Tak for de gode ønsker med hensyn til skuldren, jeg er også godt træt af den.

 2. Ser ut som en perfekt miljö att fotografera färgrika saker i.
  Fint bidrag av dig till Mandagstemat.
  Varma hälsningar!

  • Tusind tak skal du have. Ja, det er det idelle sted at fotografere i, i det hele taget. Glæder mig, du synes om mit bidrag.

 3. Det er farverige skønne billeder! Ja, der må være en hel kultur omkring påklædning af jockey’er. Jeg har aldrig rigtig forstået galopsporten, og gætter at ejeren nærmest er investor, uden at have ret meget at gøre med hesten – det overlader man til træner og rytter.

  Og at det er derfor at det betyder meget for forståelsen at man ved mere om hesten end hvem der ejer den. – Men anyway – det er skrappe og festlige farver, som markerer ejerskabet 🙂

  • Donald, jeg kan love dig, at købe en galophest KUN er for fornøjelsen. Det kan selvfølgelig være en investering derhen, at man køber en rigtig god hoppe, som senere kan blive avlshoppe, og på den måde holder en vis værdi. Hingste skal være exceptionelle for at gå i avlen. Selv hvis man gør en af disse, er det blevet SÅ dyrt at have hestene, både i træning, men også at fodre m.m, at det ikke er en investering pengemæssigt. Men skal KUN gøre det, hvis man brænder for det, for langt det meste af tiden, er det penge ud af lommerne i stor stil.

   Der findes lige så mange forskellige hesteejere, som heste næsten. Der er dem, som køber, og stiller hesteen i træning, og som kun ser den løbe. Så er der andre, der kommer og ser til den i stalden, og så er der dem, der selv passer i det daglige og også rider deres heste. Der er alle varianter.

   Det er ikke umuligt for meningmand, at danne sig overblik over sporten/hestene. Ikke meget anderledes end fodbold, hvor du jo også (så vidt jeg kan regne ud, for jeg ved intet om fodbold :)), skal have et kendskab til spillerne. Det tager lidt tid, men kommer het naturligt med tid, hvis man er interesseret. Håber det besvarede noget af din manglende forståelse? Ellers spørger du bare.

   Ja det er flotte skrappe farver, lige på disse fotos. Det behøver de nu ikke være, men kan være alle regnbuens farver og dermed også mere dæmpede, hvis ønsket.

  • Ja, det går stærkt Petunia. Jeg tror ikke folk ved, hvor stærkt egentlig. Men en galophest kommer op på 60-60 km i timen. Det er pænt meget. Det er fantastiske dyr. Du skule prøve at tage på Øvrevoll en dag. Jeg håber, at komme derop i år til Derby.

Der er lukket for kommentarer.