Lidt mere information

Selvom jeg har sagt, at det føles som, at trække en større visdomstand ud, for hver oplysning, så er det jo det værd, når jeg pludselig får mere information.

Jeg er nu i besiddelse af fødselsdag, – år, -sted og bryllupsdag på mine bedsteforældre på mødrene side. Nu skal jeg så skrive endnu et sted hen, for at få oplyst, hvor og hvornår de døde. Året på min bedstemor har jeg, så hun blev 78 år gammel. Noget, jeg nok aldrig får, er fotos. Det kunne jeg ellers godt tænke mig også. Det ér spændende, at grave i sin families fortid, og jeg bliver glad, hver gang jeg kan udfylde noget på mit stamtræ på Ancestry.com.

Har du iøvrigt set, at de nu sender de originale “Ved du, hvem du er?” på DR? I går var det Susan Sarandon. Meget spændende.

Hvad med dig, slægtsforsker du?

4 thoughts on “Lidt mere information

 1. Åh ja – eller rettere; har ikke gjort det i tre år eller deromkring – det er SÅ tidskrævende. Ikke at det er kedeligt – slet ikke – men jeg er i den (u)heldige situation, at jeg har så mange informationer, fotos, tekster etc. at det er megasvært at få bare nogenlunde orden på det. Og der er jo så meget andet som også interesserer mig – mit hus/have f.eks.
  Jeg ved jo godt, at hvis jeg først kaster mig over slægtsforskningen, når jeg får sommerferie; jamen, så går hele sommerferien jo med det og jeg får ikke lavet meget andet.
  Min fars familie er det rimelig nemt at finde oplysninger om, men det er noget anderledes på min mors side. Der skal jeg nemlig til udlandet, bl.a. Tyskland – og selvom det er “tæt på”, så er det ikke nemt, når man nu ved, hvormange bygninger i Tyskland, der blev bombet sønder og sammen under 2. Verdenskrig. Også arkiver.
  Men – en spændende hobby er det altså.

  • Det er meget tidskrævende. Derfor tager jeg det også i omgange. Jeg løber træt i det lige pludselig, og så holder jeg en pause. Lige nu har jeg masser af mod på det, men når man så finder noget spændende giver det jo ny energi. Det med at skulle hente i Tyskland, kender jeg jo godt og nu også Polen.

   Jeg kan sagtens forstå, du lægger det til side i perioder også, og især når du også har hus og have. Men måske du kan prioritere slægtsforskningen, hvor der jo ihvertfadl ikke er haven.

 2. Jeg har prøvet lidt, men syntes ikke, jeg kan finde ud af det. Så udsendelsen og ja må være vildt, at kunne kende sin famillie så langt tilbage.

  • Jonna, nu ved jeg jo ikke, hvor dine rødder ligger, men tro mig, hvis det er her i DK, virker det som “a piece of cake”, ved siden af, at skulle finde sine “rødder” i udlandet. Det er jo det eneste, jeg har prøvet, og det er ihvertfald ikke let.

   Men jeg ved så meget, at du starter med din fødselsattest, og så går den derfra via Familiestyrelsen, for yderligere oplysninger. Der er også meget hjælp at heente på nettet. Masser af grupper alle mulige steder omkring slægsforsking.

Der er lukket for kommentarer.