Drømmen om Sverige

I går så jeg en dokumentarudsendelse. Det gør jeg ofte, for jeg kan godt lide historier fra det virkelige liv. Som det også vides, er jeg ret facineret af fængselshistorier og virkelighedens kriminalgåder.

Historien, jeg så i går hed “Drømmen om Sverige“, og den handler om Rikard og Annika, som begge sad i fængesel i USA, og så blev udvist til Sverige. De er begge opvokset i USA, men har Svenske rødder.

Det er hårdt, at blive udvist til Sverige, og skulle skabe sig et nyt liv, når man aldrig har været der, endsige ikke har haft noget, der minder om et normalt liv. Annika er dømt for medskyldighed i mord og Rikard for mord. Egentlig er der ingen der tror Annika bliver løsladt, men hun og Rikard kender hinanden, fordi de i 15 år har skrevet sammen, og har prøvet at holde modet oppe hos hinanden.

Du kan se den rørende historie her (dokumentaren ligger desværre ikke online længere). Jeg tager i dette indlæg ikke stilling til, hvad de har gjort, men kan ihvertfald konstarere, at man ikke ser dokumentaren uden at blive berørt – eller det gjorde jeg ihvertfald. Hvad synes du?

Opdateret 13. marts 2013