En dejlig tur i Bernstorffsparken

Som jeg nævnte forleden, så har vi de her Festdage i kommunen i øjeblikket. I den forbindelse, var der mange arrangementer, jeg kunne have deltaget i, eller ihvertfald flere. Men da kræfterne ikke er de største, så må der prioriteres. Valget faldt på en rundvisning på Slottet – dermed ment Bernstorff Slot. Ja tænk engang, jeg bor i en kommune, der kan bryste sig af hele to smukke slotte. Charlottenlund Slot og Bernstoff. Charlottenlund er desværre ubenyttet, men selvfølgelig rigtig smukt udefra også. Nå, men det var et sidespring.

Igår greb jeg til telefonen og spurgte mig gode staldveninde, om hun ville deltage. Det er da altid lidt mere hygsomt, at være to om det. Det ville hun gerne. Jeg kørte på cykel derop, og hun blev på anden vis transporteret derop. Jeg var der lige lidt i 10 og der begyndte det så at regne. Jeg ventede i receptionen, og så mig lidt om derinde og så kom min veninde, og vi kunne tage på rundtur med den kyndige og dygtige og indlevende guide. Dejligt, at nogen brænder for at fortælle historierene, der knytter sig et et sted, der har set sit af intriger og magtkampe, både under Kongehuset og under Kammerherre Bernstoff.

Rigtig spændende var det. Foredrag og rundvisning tog en halv time, men kunne såmænd godt have varet længere. Desværre er intet af det originale interiør bevaret, og de få flotte møbler der var der, var ikke nødvendigvis tidstypiske, eller korrekt i sammenhæng.

Men vi fik et tip til, hvor vi kunne se noget, hvor der var disse ting. Og det vil vi helt klart gøre. Brede Hovedhus, ligesom vi også skal se nogle flere haver. Som eksempel på en have, der også har den Romantiske stil, blev nævnt Frederiksberg Have, hvor jeg jo var sidste år. Og ja, der er rigtig dejligt.


Inskreption over hoveddøren. Fordi slottet var sommerresidens, var det vigtigt at huske at slappe af der, og teksten lyder med betydningen “Vægt ballancen mellem arbejde og afslapning”

Efter turen på slottet, som jo desværre kun var en halv time (der var en hel etage, vi ikke måtte se desværre), så gik turen til Dronning Louises Rosenhave, hvor det dejlige tehus også ligger. Vi havde faktisk ikke overvejet det. Så skal det nok også være en dag, hvor parken ikke er så forrendt som i dag.


Det hvide hus der anes ovenfor er thehuset


Frugthaven, hvor der op ad muren vokser ferskner og på resten æbler af alle mulige sorter og i alle tænkelige opbindinger. I drivhuset er vin og figner i krukker

Du kan se alle dagens fotos her på Flickr. Vil du mindes parken og slottet med masser af sne, ligger de her.

8 thoughts on “En dejlig tur i Bernstorffsparken

 1. Totalt skønne billeder, Deborah.
  Der er sådan ‘en slags ro’ over dine billeder (dem allesammen)…
  Jeg nyder dem i fulde drag. 🙂

  • Tusind tak Mahalo, det glæder mig, du synes det, og at du nyder dem. Dejligt at høre, og altid superhyggeligt med en hilsen, så tak for det.

  • Tusind tak Mette. Ja det er ikke så ringe endda som de siger ovre hos dig 😉 – Jeg prøver også, at få det mest mulige ud af, at have dem i nærheden.

 2. Jeg kender også Bernstorffs parken særdeles godt, idet jeg har boet på Bernstorffsvej som barn og ung, ret tæt på parken 🙂
  Jeg elsker den park og har gået tur der mange gange, bl.a. med vores hund dengang. Besøger stadig parken ind i mellem, selvom jeg ikke bor i kommunen længere.
  Jeg var på rundvisning på slottet engang i vinter, hvor der var arrangerede rundvisninger. Det var virkelig spændende at høre om slottets historie og oplevede også, som du, en meget engageret guide – og jeg havde købt bogen “Bernstorff, slægter, slot og park” en uge før i boghandlen på Jægersborg Allé, som også er en af mine yndlings boghandeler.
  Thehuset kender jeg kun udefra og elsker den lille Rosenhave, men vil da helt sikkert besøge Thehuset en søndag til the og kage – det er rigtig godt, at der er kommet mere liv på stedet på denne måde 🙂
  Rigtig flotte billeder fra Parken og slottet, du har taget denne søndag!
  Mange hilsener fra Marianne

  • Hej Marianne velkommen til. Du har helt ret, det er nemlig dejligt i Parken og godt, at den bliver brugt konsturktivt. Den holder jo også hårdt for, når der er store ridestævner, som fornyeligt. Jeg har også kun set også kun oplevet Thehuset udefra. Men det skal der vist laves om på snarest. Vi deler yndlingsboghandel, og bogen var en, jeg også sagtens kunne finde på at købe. Tak for pæne ord om mine fotos også.

 3. Det er da flotte billeder, du har ^¿^ Jeg siger det på den måde fordi, du har stået på samme sted som jeg og taget et billede af slottet. Glæder mig, at du deler dine oplevelser. Tak !!

  • Tak Mariane velkommen til. Det glæder mig, at du kan lide min lille historie incl. fotos. Altid dejligt med en hilsen.

Der er lukket for kommentarer.