Sommerferie: Venindehygge og bondegårdsferie

Jeg talte for kort tid siden om, at jeg glæder mig til min Irlandstur. Det gør jeg selvfølgelig stadigvæk og også den omfatter jo venindehygge. Endnu tættere på er somerferieplanen som går på endnu mere af den slags, og så oveni hatten en tur til det meget Nordjydske – Thyholm.

Først tager jeg bussen til min veninde lidt udenfor Århus. Den går direkte fra Valby St., så det er jo let med S-toget lige herfra og derud. Men ser jo også landskabet anderledes i en bus, så det glæder jeg mig til. Der er jeg så et par dage. Vi skal også rigtig hygge os og se os omkring i og omkring Århus og bare hygge igennem. Vi har det altid superhyggeligt, og vi glæder os begge to til at ses. Det er ved at være længe siden sidst.

Så var det jeg tænkte, at nu havde jeg jo transporteret mig derover, og jeg ville ærligt talt gerne se Thyholm igen. Begge mine forældre, er fra Thyholm og jeg har ikke været der siden min mormor gik bort i 1990. Så det er “et par dage” siden sidst.

For omkring et år eller halvanden siden fik jeg via nettet kontakt med mors fætter, og ham og hans kone har en gård deroppe (det er den på luftfotoet ovenfor). Der var ikke så farlig langt fra tanke til handling, og jeg skrev og spurgte, om han havde lyst til at få besøg. Og det havde han ihvertfald. Han kender alle stederne, der er værd at besøge (ihvertfald for mig), idet mormor og morfar var henholdsvis søster til hans mor og bror til hans far. Så det var meget familiært, og således godt viklet sammen. Gården hvor min mor er født ligger der også endnu, men ser meget anderledes ud, end dengang, og der mangler udhuse. Den var ellers firlænget.

Vi har lagt en løs plan for, hvad der skal nås på de dage, jeg er der, men det skal ikke stresses og vi når det, vi skal nå. Men som jeg glæder mig, og der bliver med garanti masser af fotos. Men alt det, skal I nok høre om. Heldigvis har jeg en sød veninde, der kigger efter lejlighed og blomster, mens jeg er væk. Hvor er jeg egentlig heldig! Du kan se, hvor jeg skal hen her.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.