De der sukkerkringler….


Sukkerkringlerne hos bageren i Den Gamle By

Nu da jeg var i Århus, var vi også i Den Gamle By. I den gamle by, ligger en bager, som bager kager som vor mormor kendte dem. Vi var inde og handle lidt til aftenteen, og blandt andet købte vi en sukkerkringle. Den smagte bare godt kan jeg sige. Nu vel hjemme igen, tænker jeg, at jeg på et tidspunkt skal prøve at lave selv, og opskriften er over det hele, så i princippet behøver jeg ikke bringe, men det gør jeg så lige. Det kunne jo være, andre kunne finde på at bage i det her regnvejr, der hersker ihvertfald her.

Noget andet, der var, var kommenskringler, som jeg kan huske min mormor nævne. Ikke at jeg husker, hun har lavet (det har hun muligvis), men bageren havde dem også. Vil du bage dem, fandt jeg en fin opskrift hos Liselotte.

Mormors gammeldags sukkerkringler

250 g mel
250 g smør
1 spsk eddike
ca. 1 dl kold kernemælk

Pynt:

Æggehvider og tesukker

Alt hakkes sammen til en grynet masse, æltes derefter til en fast dej, der lægges koldt i nogle timer, men gerne længere. Derefter deles dejen. Hver del rulles ud, og med et klejnesporen afstikkes den til 1 cm brede strimler, der formes til ikke for små kringler, som pensles med æggehvider og dyppes i det grove tesukker. Bager ved kraftig varme, 250° i 5 min.

4 thoughts on “De der sukkerkringler….

 1. Det skal jeg nok, nu vil jeg lige eksperimentere med minimuffins med blåbær, og icing samt lidt krymmel….. og så ellers med lagkage med fondant osv…… Ikke at jeg bager meget, men dte kunne jo være sjovt at gøre visse ting selv.

  Du skal nok få besked….. når jeg har forsøgt mig udi kunsten.

  KH
  Helle

 2. Uhmmmmm sååååk, så røg jeg lige mange år tilbage i tiden, til min søns farmor som godt nok købte disse hos sin købmand, men de smagte himmelsk, og smager garanteret endnu bedre hjemmelavet….

  Den må jeg vende tilbage til, det er sikkert de skal smages…..

  KH
  Helle

Der er lukket for kommentarer.