Dagen derpå

Det var en god aften. Dejlige venner var på besøg og de kunne lide maden. Hjemmelavede frikadeller og kartoffelsalat. Jeg har iøvrigt et spørgsmål til jer. Det er mig umuligt at få mine frikadeller så saftige og lækre som jeg husker min mors, eller nogle andre, jeg også har smagt. Jeg tilskriver det fedtprocenten i kødet, som man jo ikke kan købe over en vis procent længere – så skal det nok hakkes specielt. Hvad gør I og hvad for noget kød lavede man frikadeller af før, for forskel det er der altså, selvom jeg følger opskrifter til punkt og prikke.

Bortset fra det går det udemærket, og jeg sluger lige den sidste kaffe inden jeg iler over på biblioteket og siden ud med kameraet. Så jeg må afsted. To be continued.

2 thoughts on “Dagen derpå

 1. Kære Deborah

  Dejligt at du fik en herlig aften igår sammen med dine venner og at I fik dejlig mad.

  Du spørger om saftige frikadeller, jamen jeg laver mine som jeg lærte det af min mormor og mine er som regel altid saftige… opskriften følger her:

  1/2 kg magert hakket skinkesmåkød/svinesmåkød
  1 stort løg revet
  2 æg i små eller mellemstr
  mælk, salt, peber og mel nærmere beskrevet i tilberedningen

  læg farsen i en skål, og mas det ned i skålens dund, del farsen i 4 og vip en 1/4 op på det andet kød, hæld mel deri med en smule top, lav en blanding af æg, salt peber, revet løg og en smule mælk og hæld det over farsen rør godt sammen, og kom mere mælk i efterhånden til du synes farsen ikke kan “trække” mere lige nu.
  Lad farsen hvile en times tid godt tildækket i køleskabet.
  Når farsen er klar så rør du i den igen og så kan den trække lidt mere væske f eks vand eller mælk rør så igen og når farsen er så lind at den på skeen rører på sig uden at falden af eller falde sammen, når du ryster skeen er farsen klar til stegning.

  Varm en pande med rigelig fedtstof og steg så dine deller, eller sæt dine deller på en bageplade på bagepapir og bag dem i ca 20-30 minutter til de er gennemstegte. Så bliver de gode , sprøde og saftige …..

  Velbekommen

  KH
  Helle

  • Kære Helle

   Tak for din fine frikadelleanvisning. Den vil jeg prøve at følge meget nøje næste gang jeg laver frikadeller og se, om det kan afhjælpe sagen. Og selvfølgelig rapportere her 🙂

   Det var superdejligt at se de dejlige venner. Vi har det altid så hyggeligt.

   Kh D

Der er lukket for kommentarer.