Havrebrød oversat/tilpasset efter Homesick Texan’s

Jeg læste om Homesick Texan’s momor’s havrebrød den 14., og tænkte på alt det valsede havre jeg havde stående. Oplagt at bruge og prøve en opskrift, og tage hjemmebag med i stalden. Som sagt så gjort.

Dog tilsatte jeg noget femkornsblanding, for også det har jeg stående, der skal bruges, og jeg og pigerne kan godt lide lidt bid i vores brød. Jeg er før gået galt i byen med opskrifter konverteret fra engelsk/amerikansk, men disse brød blev fine. Dog er jeg ikke sikker på mængden af hvedemel, hvor jeg tror, jeg brugte mere. Men prøv dig frem. Brødene blev meget lækre og smagte dejligt, og så ifølge pigerne i stalden “professionelle ud” 🙂

4½ dl kogt mælk
2 dl valset havre
1 spsk. salt
1 æg
1 dl honning
4 spsk. fedtstof/margarine
1 ½ dl hvedemel
2 pakker gær
1 dl varmt vand
1½ dl femkornsblanding

Fremgangsmåde:
1. Put havren i den varme mælk, og lad stå i 2 timer.
2. Opløs gæren i det varme vand.
3. Bland gær og de andre ingredienser med havren.(start med 10 dl og tilsæt mere lidt efter lidt til dejen er glat). OBS! Det med de 11 dl mel, er jeg ikke sikker på passer. Jeg tror, jeg brugte mere, men føl dig frem til dejen er glat.
4. Form dejen til brød. Du kan forme dem til brød eller fylde to brødforme eller placere dem som kugler på bagepapir.
5. Dæk til og lad hæve på et varmt sted undtil de har dobbelt størrelse (ca. en time).
6. Bag ved 180 grader i 40-45 minutter.

6 thoughts on “Havrebrød oversat/tilpasset efter Homesick Texan’s

  • Tak skal du have. Du skal helt klart prøve dem, de er gode. Om der er gået en bager tabt i mig? Nahj – tror jeg nu ikke. Der er skam også nogen mislykkede projekter. Dog kan man sig i forhold til hvor lidt eller hvor meget som man ser det, jeg har bagt, går det vist udemærkert 🙂 Øvelse gør mester, så jeg fortsætter bare – godt jeg er stædig!

  • Tak skal du have 🙂 Jeg bliver så glad, når det lykkes. Der er noget helt særligt over, at smide en klump dej i ovnen og stå med et dejligt brød bagefter. Faktisk magisk på en eller anden måde. Lad vide, om du prøver det her brød.

 1. Det ser super dejligt ud det brød. Jeg har efterhånden opgivet at få noget fornuftigt ud af femkornsblandingen. Selvom jeg udbløder det natten over, så synes jeg stadig at der er alt for hårde kerner iblandt, når brødet er bagt, som man kan knække tænderne på…
  Er det bare mig, eller hvordan har du løst det problem?

  • Kim det er rigtig godt synes jeg. Vil ihvertfald bage det igen. Jeg er nok den forkerte at spørge med hensyn til Femkornsblanding. Jeg kan ikke få kerner nok og kom dem i, uden at sætte dem i blød, og havde ingen problemer. Så om det bare er dig, eller hvad skal jeg ikke kunne sige, men det er slet ikke et problem for mig. Men du kan eventuelt prøve dig frem med en slags kerner af den lidt blødere slags som sosoolsikkekerner, og måske hakke dem i mindre stykker? Alternativt kan du jo her helt udelade, da den oprindelige opskrift skrift slet ikke kaldte på kernerne. Men da trist
   I ikke kommer overens, dig og kernerne. Men lad mig vide, om du prøver brødet.

Der er lukket for kommentarer.