En planlagt udflugt, del I.


Et lille udpluk af de mange smukke gravsten, jeg så igår på min udflugt til Vestre Kirkegård, Mossaisk afd. “Æbler på en kirkegård?” – tænkte jeg først. Indtil det gik op for mig, at det selvfølgelig er Paradisæbler – de pynter, så det er en skik man sagtens kunne adoptere efter min mening

Igår var jeg på tour. Det er en tur, jeg har planlagt at skulle et lille stykke tid. Som den velbevandrede læser vil vide, har jeg en vis facination af kirkegårde, helst gamle. Så for noget siden, gik jeg på jagt efter en sådan. Og jeg fandt en, der var indenfor rækkevidde også uden bil. Men nu havde jeg bilen i går, og vejret var jo pragtfuldt, så afsti afsted gik den vilde jagt, indover Østerbrogade, Søerne, ad Gammel Kongevej, Vesterfælledvej og ud til Vigerslev Alle, og på en sidevej dertil ligger Vestre Kirkegård. Det er ikke en helt almindelig kirkegård. Hverken i størrelse eller opdeling.

Den har rigtig mange afdelinger. En Mosaisk, en Katolsk og så en “almindelig”, der indbefatter Grønland, Færøerne, og tyske grave også, udover en muslimsk afdeling også. Da jeg jo ikke kunne gå der til i dag, måtte jeg begrænse besøget, og eftersom den almindelige så ud til kun at være urnegrave og fællesgrave, så var valget ikke svært. Ikke at der er noget galt med urnegrave, men de er alt andet lige ikke så interessante (slet ikke fotomæssigt) som “rigtige” gravsteder. Og er der noget, jeg har fundet ud af er interessant, så er det både de jødiske og de katolske gravsteder.

Så her er lidt fotos fra den Mosaiske Gravplads som det så smukt hedder. De har jo den tradition (som jeg synes, vi kunne lære meget af, men hvor skulle vi snart være), at grave ikke må slettes. Det giver et smukt forfald, af nogle sten, der er meget gamle og i mine øjne utroligt smukke. Det kommer måske an på øjnene der ser, men der er også noget smukt i bare det faktum, at de får lov at stå, som minde om et menneske… Når du kigger fotos, vil du bemærke, at mange “tilter”. Det er ikke fotografen, der var vind og skæv, men faktum, at mange af disse meget gamle sten, simpelthen hælder både den ene og den anden vej. Du kan se alle fotos på Flickr.

Jeg var så bagefter en tur på den Katolske, og det var også vældig interssant. Mere om det i del II.

3 thoughts on “En planlagt udflugt, del I.

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Kære Deborah,
  hvor er det smukke billeder:-)

  jeg har det som du, gamle kirkegårde er smukke – og så er de tilpas melankolske til at harmonere med mit jeg;o)

  Nyd dagen.

  • Kære Sandra

   Det er højst besynderligt, for jeg har ikke fået svaret på din søde kommentar. Noget jeg ellers sætter en stor ære i altid at gøre. Det er jo mere end “et par dage” siden, du smed denne, men jeg tænker et svar skal du dælme have. Jeg har først opdaget din hilsen nu og jeg kan kun tilskrive det, at det måske har været i den periode, hvor jeg også var udsat for en hacker, og det måske er derfor, jeg helt har overset din hilsen. Tusind tak for de pæne ord om mine billeder.

   Anyway, nu kan du glæde dig til flere fotos fra Vestre Kirkegård, hvor jeg har været igen i dag. Og stort undskyld for, at du ikke har fået et svar på din hilsen, som jeg sætter stor pris på.

   Jeg håber, du har nydt det gode vejr i dag, og at fugtigheden er forsvundet.

Der er lukket for kommentarer.