Planlagt udflugt, del II.

Efter den Mosaiske Gravplads, kom turen til den Katolske afdeling. Som ventet var der rigtig mange smukke grave, omend også her, som så mange andre steder, er der tegn på sletning af grave og den fremherskende trend med urnegrave – trist! Ikke mindst var det trist at det smukke kapel var fuldstændig i forfald. Knuste ruder og lige så meget (næsten) vegetation indenfor som udenfor. Hvorfor? En utrolig smuk bygning, som da måtte kunne bruges til noget.

Interesant var det også her at gå rundt og læse de mange navne. I forbindelse med min slægtsforskning, som jo ikke er blevet lettere, faldt jeg her over et navn, som også for mig er interessant, nemlig Werner. Min biologiske mormors fødenavn. Det gav mig nogle ideer den vej rundt, men mere om det en anden gang.

Ligeledes er det sjovt, at finde slægtsnavne man kender i vennekredsen og forhøre sig, om det er familie. Jeg har nu to gange fundet slægtninge til venner. Det er lidt sjovt. Lige nu har jeg så også en mail ude netop om det, til en veninde. Jeg synes jo det her slægtshalløj er voldsomt spændende, og der er kirkegårdene jo i høj grad en del af det.

Næste besøg bliver “den almindelige” del af kirkegården, som er ret stor, som det så ud på planen. Men det hører i om, når det når så langt. For nu håber jeg, I vil nyde fotos både fra både den Mosaiske og den Katolske del. Resten af fotos fra den katolske kirkegård ligger her.

0

4 thoughts on “Planlagt udflugt, del II.

 1. Hmm… det var vist noget sludder jeg fik fyret af, for jeg læste det som om, du var på den Mosaiske her … og da jeg så billedet af det “rustne” gravsted, så troede jeg lige. Men det var seføli på den Mosaiske, jeg lige havde været.

  Egentlig frygtede jeg en smule at se min morfars gravsted, da jeg klikkede på dit link til den mosaiske, men det var der heldigvis ikke 🙂

  0
  • Det er en fejltagelse, jeg sagtens kan forstå, for der var flere af de rustne gravsteder på den Moasaiske. Jeg kondolere med din morfar, men som du er inde på, så kommer han til at ligge et sted med SÅ meget atmosfære og stemning og meget fredfyldt. Jeg nød ihvertfald min tur rundt der og på den katolske. Kan godt forstå, du frygtede, at møde din morfars grav her, men det er heldigvis et stort område, og ikke engang jeg, der ellers tager mange fotos ville orke at fotografere dem alle. Og det er heller ikke tanken. Dem jeg når og føler for bliver fotograferet. Dog føler jeg, at jeg fotografere og bevæger mig rundt med stor respekt for gravsteder og afdøde, men derfor forstår jeg dig nu godt alligevel, når det er så tæt på.

   0
 2. Jeg synes jo nok, jeg kunne kende stedet. Jeg var der for 14 dage siden, hvor vi fik begravet min morfar. Det er et oldgammelt og helt utrolig smukt sted, med masser af stemning.

  0
 3. Pingback: Deborah's food and something

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.