Majssalat


…..oversat fra Fresno Flavor.

Samtidig med den gode suppe, jeg ikke havde prøvet før, prøvede jeg en anden ny ting samtidig. Nemlig Majsalat med bacon og tomat. Lavet med friske majs. Det havde jeg svært ved at forestille mig, men det smagte rigtigt dejligt.

Det skulle egentlig have været en helt vegetarisk opskrift, for det er jo Meatfree Monday som det så smukt hedder, og jeg mente nok, jeg havde set en opskrift ovre hos 101 cookbooks, men lige da jeg skulle bruge kunne jeg ikke finde, og så blev det denne fra Fresh Flavor.

Selvfølgelig fandt jeg opskriften ovre på Summer Corn Salad, ovre på 101 Cookbooks bagefter. Men det bliver næste gang. Nu skal jeg lige se, hvor længe, jeg kan få friske majskolber, men det nås jo nok. Jeg fandt til gengæld også tip til, hvordan man lettest får majsene af kolberne.

Jeg spiste salaten som hovedret til aften, men indgår den i en buffet eller flere ting, skal man ikke regne så meget pr. person. Den er ret mættende – her er målene kun til mig eventuelt til 2, hvis man spiser noget mere til. Man kan med held fandt jeg ud af, da jeg manglede lidt tomat til sidst, tilsætte rød peber i små tern i stedet for tomat, og det er næsten bedre, efter min mening. Men prøv dig frem også i forhold til mængder.

Opskriften kalder på tomaterne i halve, hvilket jeg syntes fyldte for meget. Næste gang vil jeg nok skære i mindre stykker. Men prøv dig frem, hvad du synes. Opskriften bruger også de tykke skiver bacon, men jeg brugte hel almindelig bacon, hvilket du så kan gøre, som du synes.

2 majskolber
3-4 skiver bacon
1 rødløg i tern
4 cherrytomater i halve el. mindre stykker
4 blade frisk basilikum ca. snittet i små stykker
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber

Tag majskorn af kolberne, og put i en skål. Steg bacon sprødt på banden. Læg til side og skær i tern. Steg løget på panden til blødt sammen med majskorn. Lad køle af og blandt med resten af ingredienserne.

1 thought on “Majssalat

  1. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.