Vestre Kirkegård – igen

Som skrevet meget tidligere i dag, tog jeg på tour igen. Og jeg tog til Vestre Kirkegård som skrevet. Dennegang den del, jeg ikke fik set sidst. Men da det er Danmarks største Kirkegård, nåede jeg jo selvsagt ikke alt, men rigtig meget. Det blev en lang tur, også længere end egentlig planlagt.

Det hovedsageligt fordi, jeg igen blev “fanget” af de mange smukke grave, men også fordi jeg igen havde “trafikale” problemer, derhen at jeg på vej ud, ikke kunne finde ud. Hver gang jeg troede, at jeg havde fundet en sti i rigtig retning, så var den blind.

Hvornår lærer jeg, at tage en folder ved indgangen incl. kort? Til mit forsvar skal siges, jeg havde ikke set dem, og så først, da jeg var på vej ud – endelig! 🙂 Men jeg så lige i ånden, at jeg skulle have et hold ud og lede efter mig, så jeg ikke skulle gå der i nattens mulm og mørke. Ihvertfald endte det med at blive en tur på 3 timer, så man kan ikke skylde mig for ikke at være blevet luftet i dag.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale en tur derud. Og da så ganske især nu, hvor de smukke efterårsfarver er på spil. Helt fantastisk var der, og der er rigtig mange smukke gamle gravsten. Desværre har de åbne grænser betydet, at Østeeuropæere (formodes det) plyndre og laver hærværk, hvilket Kirkegården desværre bærer præg af mange steder. Reparerationer er der åbenbart ikke råd til. Det er SÅ sørgeligt, at jeg næsten ikke har ord for det. Smukke granitsøjler smadret, kobber/jernkæder m.m. stjålet (er mange penge værd) og gamle jernstakitter, der ikke kan hænge sammen mere, får lov at forfalde. Det kan vi bare ikke være bekendt. Det er et stort stykke kultur, der forsvinder.

På vejen hjem kørte jeg lige forbi de firbenede med en pose æbler fra det der hemmelige æbletræ, og så fik jeg en kop kaffe og en sludder også. Slet ikke så dårligt. Det eneste rigtig dårlige ved dagen er, en infalsk hovedpine, som desværre bliver ved, så nu vil jeg forlade jer. Der kommer selvfølgelig mange flere fotos fra turen i dag, måske både her og ihvertfald på Smugmug senere. Hvis man som fotograf løber tør for motiver derude, skal man nok finde sig noget andet at lave. Jeg tog 263 fotos i dag!

4 thoughts on “Vestre Kirkegård – igen

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Deborah's food and something

  3. Det er nogle kønne billeder. Jeg kan godt forstå, du farer vild; fra min skoletid husker jeg Vestre Kirkegård som en smuk park, med mange stier og varierede afsnit.

    • Det er en gigantisk park, og der er rigtig smukt! Men man skal altså næsten have kompas, eller som minimum et kort med.

Der er lukket for kommentarer.