En kærlighedshistorie

Surviving Hitler: A Love Story from John-Keith Wasson on .

De forelsker sig midt i et Europa i krise og bliver – Surviving Hitler: A lovestory (2010)! Hitler er kommet til magten, og alt forandrer sig fra dag til dag. En dag, må Jutta indse, at på trods af hun er både høj og lyshåret, så er hun halvt jøde. Under Hitler bestemt ikke noget, at reklamere med. Det behøver hun heller ikke.

Resten af handlingen skal du selv se, når du får mulighed. Jeg kan faktisk forestille mig, at denne film, kan fås på biblioteket på et et tidspunkt, grundet sin historiske værdi. Det er historien og stor grusomhed, men også om kærligheden som holder alt oppe, selv når nøden er størst. Se den, hvis du får mulighhed og ellers skab den. Hvis du sidder og tror, du skal opleve en af “de sædvanlige” historier om 2. Verdenskrig – så tro om. Dette er en helt særlig historie på rigtig mange planer, for ikke at tale om en dame med så meget “spunk”, hvis man kan sige det (det gør jeg så lige).

For mig var den selvfølgelig igen interessant, ide min biologiske mor på det her tidspunkt, var en helt ung pige, med et lille barn på 1 år ved krigens slutning.

Igen undre lille mig sig. Hvorfor har vi intet hørt om denne historie i Danmark før? Nu så jeg den godt nok på DR Kultur igår aftes, og det er da bestemt en start, men jeg har nu trævlet nettet igennem, og masser af andre medier tager historien op, men jeg har intet fundet fra Danmark – meget underligt. Ligeledes er det umuligt stort set (udover filmen) at finde noget som helst information om Helmuth Cords, til trods for, at han var en af hovedmændene bag 20 Juli komplottet. På Axis historieforum har jeg fundet følgende skrevet:

I too was surprised by the lack of info on the net….its a vacuum.

Per Hoffmann’s “History of the German Resistance” – Hauptmann Dr, Helmuth Cords was in charge of external security troops and identity checks at the Bendlerstrasse on July 20 (the famous orange cards). Stopped Witzleben and zu Lynar at the gate, thus adding to the Field Marshal’s annoyance. He arrested SS Oberfuehrer Achamer-Pifrader. Persuaded troops in the Bendler that all was lost and not to engage in combat with Remer’s Guard battalion. Arrested night of July 20 with Leonrod and Sadrozinski. Released from the Lehrterstrasse prison with many other conspirators April 25.

More detail in the notes but they are not indexed.

Helt bortset fra ovennævnte dokumentar, så er filmen “Valkyrie (2008)” en film om attentatet også, og ikke mindst om Claus von Stauffenberg spillet af Tom Cruise. Du kan sikkert huske, at der var en del debat omkring den. Jeg har ikke selv set den, men det er nok en af dem, der skal på listen.

Links:

Wikipedia 20th. July plot

Wikipedia – Operation Valkyrie

25. februar 2011: Artikel Lichfield County Times – Love the Darkest Of Times