To Trin Ned


Den fine urtepotteskjuler, der måtte med hjem. Med din grønne glinsende glasur, var den lige vand på min mølle, selvom Guderne skal vide, at det ikke er urtepotteskjulere, jeg mangler

Igår skulle jeg efter min tur i stalden, på tour. Jeg skulle have nogle mellemøstlige kryderier, og som mange vil vide, er indvandrerebutikker oftest gode til den slags, og ikke mindst langt billigere end mange andre også. Min lokale grønthandler ER god, og har mange ting, men den er desværre på den led noget “fordansket” og dermed også meget dyrere, end de mere autentiske forretninger på Nørrebro, bare for at tage et eksempel. Det var der, jeg fandt denne købmand, der har næsten alt indenfor den slags, da jeg var til Farmers Market i sin tid. Desværre nåede jeg (som så meget andet) ikke Farmers Market i år, og næste år kommer det ikke igen. Det er lukket. Trist!

På min vej deroppe (der ligger mange dejlige butikker), faldt jeg så over butikken To Trin Ned, som har de dejligste ting, fra 60’erne og 70’erne. Der var det smukkeste fad, jeg gladeligt havde taget med hjem, men …det kostede næsten 500,- kr. og det står der ikke lige på mit budget lige nu. Men jeg købte den fine lille urtepotteskjuler ovenfor.

Nu er det jo så et helt år siden, jeg var derinde sidst, og som det oftest sker med den slags købmænd, havde denne også skiftet ejer i mellemtiden. Det var IKKE til det bedre. Jeg fik dog, hvad jeg skulle have, men vil prøve at finde et alterntiv ved lejlighed. Der blev indkøbt en stor pose Muskatblommer til 12,- kr. og en ditto nelliker til samme penge, rosenvand, og pistachikerner og nogle asiatiske snacks (tørrede linser, bønner og nødder og krydderier – smager himmelsk!) en Vindaloo currypasta og revet frisk ingefær på glas. Og alt det her indkøb fordi? Ikke det hele, men noget af det skal bruges, når jeg får besøg på onsdag.

Nu var det så, at da jeg ankom til købmanden var han der ikke. Så jeg ringede og spurgte hvornår han havde tænkt sig at komme. Det skulle så være 20 minutter senere. Så jeg gik op på Jægersborggade, hvor jeg også skulle have været ned til Pers Griseri og kigge, hvad han havde, og bestille en kamsteg til Jul. Selvfølgelig havde han valgt lige fredag som dagen, hvor han møder sent. For sent til mig, for jeg havde flere ærinder. Jeg skulle også i først i Aldi, og derefter Netto. Det jeg ikke fik i Netto måtte jeg så i en Netto mere for at få, og fik det. Hvad det var kommer der et indlæg om en anden gang, men for nu, vil jeg gå ud og lave Hokaidosuppe!

Desværre er området stadig plaget af narkohandel i stor stil, og man tør dårligt bevæge sig derinde. Det første der mødte mig var politiet, der var igang med at kropsvisitere nogle unge fyre i en bil. Fint nok, men så snart jeg kom ud fra købmanden, var det igangværende handler, der mødte mig i parken lige overfor. Trist også!