Disgus og lignende – duer ikke

Nu har jeg flere gange siddet og bandet og svovlet over Disgus kommentarsystemt. Det virker måske godt for bloggerne på Blogger. Eller for ihvertfald to blogge, jeg ellers fulgte. Blandt andre Mette B og Lavendel. Idag ville jeg så kommentere på et indlæg hos Mette, kun for at konstaterer, at hun også har installeret det forhadte system, ligesom Madame også har.

Lavendel har forklaret stolper op og stolper ned (og det er også fint), om, hvordan man gør og hvordan det fungerer, og jeg har også skrevet til hende personligt, og bedt hende droppe systemet.

Jeg kan da sagtens finde ud af, at oprette en profil på Disgus, men det er samme princip som TV2 blogs, også der skal jeg oprette mig, hvis jeg vil smide en kommentar, ligesom mange, mange andre steder. Og ved I hvad, det gider jeg simpelthen ikke. Helt bortset fra, at systemerne jo er sat op til, at jeg alligevel skal opgive oplysninger, så min email, mit website må da være mere end rigeligt.

Hvor mange login skulle jeg så ikke huske og holde styr i? Og tror I ikke, jeg har RIGELIGT i forvejen? Så kan jeg logge mig ind med min Tvitter eller Facebook. Det vil jeg heller ikke, for så bliver hele mit navn vist. Hvad skal jeg med det. At mange måske har kædet det ene og det andet sammen er så det, og fred med det, men jeg vil have lov til at bestemme, hvornår, hvad bliver vist og brugt.

Så kære bloggere, jeg mener det er helt forfejlet, at man skal oprette en profil for at smide en kommentar (enten på en blog eller et diskusionsforum), og er efter min mening slet ikke tanken bag en hverken det ene eller det andet. Det skal være noget man kan gøre, lige fordi man føler for det uden yderligere forpligtelser. Sådan ser jeg det ihvertfald og jeg vil ikke “bondefanges” til at skulle have ENDNU en profil et sted. Så sorry, I må undvære min kommentar, hvis I har det der system. Jeg gider det ikke. Kan jeg virkelig være den eneste? Og hvad er ideen i at følge en blog, hvor jeg ikke kan kommentere? Den er der ikke. Jeg følger en blog på TV2 – en veninde, fordi hun skriver så hamrende godt, men tro ikke, hun ikke har fået denne opfordring også- og nu får hun den sammen med jer nu også!

Her på bloggen var der nyeligt, noget der generede mine læsere, og selvom jeg synes, det var smart, er mine læsere da vigtigere, så jeg afinstallerede det. At dem der så bad om at få fjernet ikke har kommenteret siden, er så en anden sag, men stadig har jeg gjort min del for, at deres besøg her, skal være så behageligt og let som muligt. Det må være det mindste. Mine læsere er “mine kunder”.

Jeg håber andre bloggere på BLOGGER (og andet godtfolk) vil tænke sig godt om, inden de installerer det der system.

0

13 thoughts on “Disgus og lignende – duer ikke

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Pingback: Deborah's food and something

 3. Hej Deborah…..det falder mig lidt for brystet det der med “stolpe op og stolpe…” – jeg synes det lyder så nedladende. Jeg har rettet i min “anvisnig”, for ret beset skal man IKKE gøre andet end her hos dig – man behøver ikke engang website …den eneste forskel er, at man kan, og jeg siger kan registrere sig ….du skriver som gæst første gang og så bliver din registrering (mailadr, navn) til næste gang, du vil skrive noget. …prøv selv. Mit system på blogger var jo ikke som det, du har, hvor man kan svare hver enkelt – det er det, jeg synes er smart.
  Så venligst IKKE mere brok – forskellen er ens 🙂

  • Hej Lavendel. Det er og var bestemt ikke for at være nedladende. Slet ikke. Jeg var bare ked af, jeg ikke (troede) jeg kunne smide en kommentar. Som skrevet ovenfor til Anita, er jeg ked af, hvis det er mig, der har været for dum til at finde ud af det. Jeg vil prøve igen, når jeg kommer hjem fra ferie. Det var kun udtryk for min frustration – intet andet.

 4. Jeg har aldrig nogensinde skullet logge mig ind for at kommentere på Disgus.

  Når jeg vil kommentere skriver jeg i kommentarfeltet og trykker på ‘Send Som’. Så popper et lille nyt vindue op og derinde har jeg så mulighed for at kommentere med flere forskellige ting – bla. min FB-profil, Googlekonto osv. – ELLER jeg kan kommentere som Gæst og dermed får jeg så lov til at skrive mig ind med min email, mit navn og mit website. Voila.

  Det er jeg ret overbevist om, at I også kan få lov til.

  PS. nu har jeg så kommenteret “som én af dem, du beskriver i dit indlæg ovenfor”

  • Så ved jeg ikke, hvad der er sket, så må det jo være mig, der er for dum til at finde ud af det. Så må jeg kigge på det igen, når jeg kommer hjem. Så beklager jeg selvfølgelig, hvis jeg har misforstået systemet.

 5. Nej, du er ikke den eneste, Deborah – jeg gider absolut heller ikke skulle registreres i hoved og r*v, hvis jeg har lyst til at kommentere på en blog. Det er dræbende for mediet – irriterende nok, at man skal ha’ en eller anden google-konto så mange steder. Ikke at jeg har noget imod google – fin søgemaskine, og jeg har såmænd også fået mig en gmail-konto, fordi fullrate ikke tilbyder mail. Men derudover gider jeg da ikke være mere forlovet med dem end højst nødvendigt.

  • Tak skal du have. Det glæder mig, det ikke kun er mig, der ikke gider “det cirkus”. Som du siger, ganske fin mail og søgemaskine og alt muligt, men man skal bare ikke være tvunget til noget. Så står jeg af.

 6. Jeg er hidtil kun ramlet ind i Disgus hos en blogger; fattede ikke et pluk de første gange, jeg ikke kunne få udgivet mine kommentarer, især fordi at Rimkogeren uproblematisk kunne. Han har ikke oprettet nogen profil, men benytter Crome og ikke Explorer som jeg! Så nu låner jeg hans computer, når kommentar skal afleveres, og det er altså med en af mine blogge som afsender 😉
  Hav en dejlig weekend, Deborah!

  • Anjoe – jeg tror ikke, det har noget med Chrome og Explorer at gøre. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der er forskellen. Jeg bruger også Chrome, så ifølge det, skulle jeg jo så også kunne. Jeg kan også, hvis jeg vil oprette mig. Måske det har noget at gøree med, at du har en blogspot.com blog, som er BLOGGER også – det tror jeg. Selvfølgelig kan det lade sig gøre ad snørklede veje, men min point er, at det ikke skal være SÅ besværligt.

   Tak jeg havde en fin weekend. Det håber jeg også, du havde.

Der er lukket for kommentarer.