Den dejligste morgen….


Solopgang over frostramte marker


Tidlig morgenstund i det Nordsjællandske – Larchmont og Night Fling på vej over til fold II

Ja jeg ved godt, det er en sang og selvom jeg egentlig ikke er specielt vild med den, poppede den op i mit hoved ved min begejstring for netop min morgen her i dag. Den startede 5.45 (ja på en søndag), hvor jeg formeligt sprang ud af sengen. Tøj på, kaffe i termoen og så afsted.

Bilen – tjah den var noget, der lignede stivfrossen. Meget stivfrossen. Min hr. fader havde advaret mig om, at det havde de lovet. Alligevel glemmer man, hvordan sådan en frostmorgen arter sig, når der har været en sommer imellem. Jeg frøs ikke, men jeg manglede en isskraber! Jeg kiggede forgæves i bilen efter en og Gudskelov havde jeg en liggende fra min tid som bilejer, og den blev hentet.

De glatte veje og tiden brugt på isskrabning gjorde min tidsplan noget uholdbar i forhold til, hvad jeg havde tænkt, men bedre senere end aldrig, så jeg tog det helt roligt. Ud skulle hestene nok komme alligevel. Det var nemlig dagens øvelse – fodre 3 stk.’s heste og så lukke de 2 af dem på folden bagefter. Inden jeg nåede så langt, skulle jeg frem. Bilen jeg har lånt – en stor St. Car med automatgear er ikke bilen man skal skride ud i. Ikke at man skal overhovedet, men slet ikke sådan en, så jeg kørte meget forsigtigt. Da jeg nåede lige før afkørslen til Hørsholm C./Hillerød, skal jeg love for, at farten blev sat ned i sneglefart. Der lagde sig en tåge så tyk, at jeg vitterligt frygtede for resten af turen. Heldigvis var et en meget lokal tågebanke, der var lettet lige så hurtigt som den var kommet, lidt længere henne. Puha, jeg åndede lettet op! Ellers skulle jeg have tilbragt resten af turen med at køre stort set i blinde. Det er ikke særlig fedt.

Jeg nåede godt frem og hestene fik hø og foder og stod og gumlede lidt på det, mens jeg listede rundt og nød udsynet. Let rimtåge lå over landskabet og der var basis for den smukkeste solopgang. Der blev fundet vand og hø frem til folden og så blev de lukket ud. Ganske udramatisk. De kunne ikke have været sødere. Den søde hvide kørehest kommer ikke på fold, så han holdt mig med selskab, mens jeg mugede lidt ud, hos de to andre. Som tak for det gode selskab fik han to æbler.

De andre gik jeg så op til, da jeg var færdig, for selvsagt ville jeg da have nogle fotos af dem, nu jeg var igang. Selvfølgelig fik de den ide, nu da jeg endelig bevægede mig derop, at de ville om på den anden fold (det er der, de er på vej over på øverste foto). Så vi gik derop, og ret beset har jeg jo ikke skade af at bevæge mig lidt og i det smukke lys og det gode selskab generede det mig altså heller ikke spor.

Efter jeg havde foreviget hestene gik jeg en tur rundt og fotograferede lidt morgenstemning. Der var SÅ dejligt, at jeg havde svært ved at løsrive mig. Men jeg havde lovet min hr. fader at kigge forbi, så jeg drog afsted. Tågen lå stadig tæt lige ved motorvejsafkørslen, men kun der, så intet problem.


Larchmont og Night Fling


Larchmont


En af søerne på ejendommen

7 thoughts on “Den dejligste morgen….

  1. Det er også vidunderligt at komme ud sådan en morgen. Det er skønne billeder! Og det må være dejligt at have sådan en opgave en gang imellem. Jeg synes det er flotte navne, de to væsener har, Larchmont og Night Fling (hmmm … lidt skørt, men det er sikkert traditionen med heste 😉

    • Ja jeg nød det ihvertfald meget og har også gladeligt meldt mig, hvis behovet skulle opstå igen. Tak for ros til fotos 🙂 Navnene. Tjah førhen var det meget almindeligt, at man opkaldte eller sammensatte (især fuldblodsheste) af fader og moders navn. Sådan er Night Fling kommet til. Hendes far hed Starry Night og moderen hed Gold Fling. Larchmont, er af den nyere tradition, hvor ejeren opkalder meget efter firma, noget der relaterer dertil osv. og det er der, han har sit navn fra. Intet at gøre med far, der hedder Academy Award og moder: Wings Of A Dove, at gøre.

  2. Dejlige billeder. Jeg havde også engang to smukke eng fuldblodsheste, og dine billeder får mig til at mindes dejlige timer i selskab med dem.

    • Så er du helt med. Fuldblodsheste er noget ganske særligt. Jeg er da glad for, hvis jeg kan fremkalde gode minder. Kom endelig igen, for der er jævnligt heste her, ligesom mange andre ting. Tak for din hilsen.

  3. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.