Et hint af Jul

Jeg hev stikket ud indtil her for en halv time siden. Gad faktisk ikke gå online. Så jeg lavede gløgg (Claus Meyers Æblegløgg) – ikke spor svært og utroligt velsmagende stadigvæk. Opskriften er nu fjernet fra hjemmesiden – “flot”, men hvis du vil have den, så kopierede jeg den for en sikkerheds skyld, hvilket jeg selvfølgelig er ekstra glad for, nu den er forsvundet. Det samme gælder iøvrigt flæskestegssandwichen, som også skal afprøves her senere i december.

Altså lavede jeg gløgg og så fik jeg set en film. Falling Down (1993) med Michael Douglas og Robert Duvall, og så meget jeg kunne se var den rigtig god og skuespilpræstationerne fantastiske. Jeg kan rigtig godt lide begge skuespillere. Desværre gik DVD’en i udu, lige før slutningen, som jeg således ikke kunne se. Så jeg må have fortalt slutningen – kender du den? Jeg er nået helt ud på molen og Pedergast (Duvall) har tilkendegivet overfor William’s kone, at han er politimand – og så døde den ligesom og ville intet! Ret irriterende.

Far kom forbi med bilen og fik en kop af den gode gløgg. Kender du det, jeg skulle lave den her gløgg, og jeg havde sørget for, at have alle ingredienserne. Også nelliker som jeg har købt fornyeligt. Tror I jeg kunne finde dem? Nå, men jeg fik da det forkromede overblik over mine skabe, for jeg endevendte skidtet i forsøget på at finde de sk.. nelliker! Nej fandt dem ikke og gad ikke lede mere, så jeg gik et smut ned til Superbest, og hentede en ny pose, og en snaps til at komme i gløggen. Med mit vanlige held for tiden lykkedes det mig også at vælte en luftfrisker på gulvet, jeg har købt meget billligt. Men den kan ikke fås og jeg er rigtig glad for den. Det er ikke den sædvanlige aerosoldåse, men i forstøver. Og den dufter rigtig godt. Altså vælter jeg den på gulvet og håndtaget knækker. Heldigvis kan resten skrues af, og jeg kan hælde over på en anden flaske. Men for h…..!!! Jeg er træt af mig selv for tiden. Suk!

Nå, men da jeg havde kørt far hjem susede jeg lige ned og kyssede yndlingshesten godnat. Han er altid god for et smil og for at løfte humøret. Jeg burde være fast installeret dernede, så havde jeg aldrig et trist øjeblik 🙂 – Han vrinskede sødt efter mig så snart han hørte min stemme. Det varmer og jeg kvitterede med JulePolo, som jeg har købt til ham. Imorgen tidlig, skal jeg derned igen, så det skal ikke blive for sent inden jeg ser dyner. Håber du har nydt din søndag. Var sneen forbi dig? Her kom lige et strejf.

26. december 2014 – Update: Jeg sender ikke opskrifter privat længere!

22 thoughts on “Et hint af Jul

 1. Hejsa, har lige været på venindetur i Kbh og på Meyers Deli og få lækker gløgg 🙂 Nu vil jeg gerne overraske veninderne med en kop på fredag, meeen mangler opskrift. kan du stadig hjælpe?
  Så spreder vi god karma i det triste januar-vejr!
  KH Helene

  • Det kan jeg da, og sender med det samme. God januar-karma sendes og modtages – forhåbentlig 🙂

   Kh Deborah

 2. Hej
  Har ledt og ledt efter den opskrift til jeg fandt dette site. Kunne jeg mon også få opskriften sendt! Skal have gæster til gløgg og husker den ikke fra sidste år;) Glædelig Jul til alle..

 3. Hej Deborah
  Åh please please ku jeg lokke dig til også at sende æblegløggopskriften til mig.
  Jeg er desværre så uheldig, at jeg ikke kan tåle rødvin, så en æblegløgg vil være helt fantastisk.
  På forhånd tak og glædelig jul.

 4. Hej Deborah

  Jeg har ledt LÆNGE efter meyers æblegløgg opskrift – kunne jeg lokke dig til også at sende den til mig? Jeg kunne også godt tænke flæskestegssandwichen hvis ikke det er for besværligt.

  Glædelig Jul
  Jacob

 5. Dejligt med den æblegløgg, kommer helt i julestemning. Vil du være sød at sende opskriften til mig, så vil jeg blive meget glad!

 6. Hyggelig blog du holder dig 🙂 Nu fik jeg selv lyst til lys glögg – jeg tror selv jeg lavede denne sidste jul -hvis det var den med æblejuice, kanel, nelliker osv -mmmmh -selvom jeg kan se du har sendt til mange allerede -kunne jeg måske også få dig til at sende den til mig? God jul og mange hilsener, Mette

  • No Problem! Skal gerne sende Mette håber du kommer forbi igen og smider en hilsen. Det er rigtig hyggeligt. Også god Jul til dig.

 7. Hej Deborah

  Du kunne vel ikke også gøre mig den store tjeneste at sende opskriften på æblegløgg til mig? Så ville jeg blive super glad 🙂

 8. Hej Deborah

  Har lige læst om din gavmilde uddeling af opskrifter. Kunne du også maile begge opskrifter til mig hele familien er nemlig meget glad for begge????
  Mvh susanne

 9. Hej Deborah
  Har længe ledt efter opskriften på Meyers æblegløgg, eftersom den (som du selv har bemærket) i tidernes morgen blev fjernet fra deres hjemmesiden..mon ikke det skyldes at de nu sælger gløggen på flaske..? Men i min søgning falder jeg nu over dit indlæg her, der giver mig en smule håb om at du måske stadig ligger inde med opskriften? I så fald: Kunne du lokkes til at sende den til mig? Så ryger der en masse god julekarma mod dig 🙂
  Mange hilsner Tina

  • Hej Tina

   Også velkommen til dig. Det er sørme heldigt, at jeg var forudseende og gemme den æblegløggopskrift. Det ville være det glade vanvid at købe den på flaske ligesom han iøvrigt er overprised med sine produkter ham Meyer. Og god Julekarma – hvem kan ikke bruge noget af det – jeg kan godt. Du kan tro, jeg vil sende, og du kan endda få flæskestegssandwich’en med i købet 🙂 – det må da bestemt give endnu mere god karma!

   Mange hilsener

   Deborah

 10. Åh, kan jeg også få dig til at sende den til mig. Jeg lavede gløggen for 14 dage siden, men fik desværre ikke gemt opskriften, og nu står jeg og skal lave den 🙁

  Rigtig god jul!

  • Det går ikke Camilla, vi må have Julefreden genoprettet. Også du får den med Juleekspressfart. Rigtig god Jul til dig også!

 11. Hej Deborah 🙂

  Hvis du når at se min kommentar i løbet af idag, kunne jeg vel ikke lokke dig til at sende mig opskriften på Meyers gløgg? Jeg har lavet den et par gange, men har aldrig været smart nok til at skrive opskriften ned. Nu kan jeg, som du skriver, se at opskriften er blevet fjernet fra hjemmesiden, og jeg har lovet at lav den til i aften – ups! Så hvis du kan hjælpe, ville det være super fedt!

  Rigtig god jul!

  Kira

Der er lukket for kommentarer.