Deb”s Flæskestegssandwich

Ingen hemmelighed, at jeg smagte Meyer’s Flæskestegssandwich på Julearrangement på Frilandsmuseet. Den var god, men jeg tænkte, som andre også har tænkt, at den kunne laves lige så godt hjemme i mit eget køkken og til en væsentligere billigere penge ikke mindst! Man kan jo prøve sig frem med forskellige tilsætninger og lave sin helt egen variant. Det er kun smag og fantasi, der sætter grænserne.

Det blev den så i går, hvor jeg havde min dejlige veninde på besøg. Og så var der lige til en i dag til frokost også. Det klager jeg ikke over. Det er da den bedste form for restemad overhovedet.

Iøvrigt er rester noget som en anden kok havde på programmet forleden. Jamie oliver, som lavede en superlækker salat af Kalkunen, en Kalkun/porrertærte (magen til en, jeg laver med kylling).

I det hele taget gælder det om, at finde dejlige opskrifter til resterne fra Julen, så vi undgår at smide mad ud. Og der er masser af muligheder. Gider man ikke min sandwich, så er der ikke noget bedre, end biksemad, med en rest flæskesteg i, og det er da lige til at overkomme, og er rigtig sofahyggemad 🙂 Skal det være rigtig luksus med et speljæg til. Men her får i min version af sandwichen:

Deb’s Flæskestegssandwich
(1 person)

2-3 tynde skiver flæskesteg (her frilandsgris – så meget du nu synes, afhængig af
størrelsen af dit brød og hvor meget du har lyst til)

Nogle få skiver æble (her Pink Lady)
2 tsk. sennep (her Bornholms sennep klassisk)
3-4 tsk. mayonaise
Rødkål fra glas, så meget du selv synes – ca. 2 spsk.
Et godt stykke brød – her Giabatta Flütes fra Emmery’s
(Jeg ville egentlig selv have bagt, men orkede ikke, og det gøres ikke meget bedre
end flütet her, som var perfekt til formålet)
Gammeldags flæskesvær fra slagteren

Bland sennep og mayonaise, og smør dit brød på begge halvdele med det. Flyd resten af ingredienserne i bollen og servér. Velbekomme 🙂 – Vi drak æblegløggen til, hviket bestemt smager dejligt, men også en kold (Jule) øl ville gøre sig fortrinligt. Og nu vi er ved det lidt Julede tema, så husk den lille afstemning omkring spisevaner Juleaften.

0

2 thoughts on “Deb”s Flæskestegssandwich

Der er lukket for kommentarer.