Ekstra Krydret Tomatsauce

Her forleden lavede jeg et lille forsøg. For selvfølgelig har jeg lavet tomatsauce før. Naturligvis, har jeg så! Men dennegang, kom jeg nogen ting i, jeg ikke plejer. Og jeg var lidt spændt på, hvordan det ville forløbe, og ikke mindst smage. Det smagte faktisk rigtig godt, og man kan jo, hvis man vil, lave sin tomatsauce med kød, men denne var altså uden. Hvilket den er ret ofte her i huset faktisk. Det nye var islætet af Olivenpuré og Rød Pesto. Her er hvad jeg gjorde:

1 almindeligt løg
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 stykke rød peberfrugt
Frisk basillikum
1 tsk. oregano
½ tsk. karry
Et par dråber chiliolie
1 spsk. olivenolie
1 terning grønsagsboillon
3/4-1 dåse flåede hakkede tomater
2- 5 dl mælk efter ønske – evt. fløde

Løg og peberfrugt skæres i tern og svites i olien sammen med presset hvidløgsfed og karry. Svits til løgene er klare og tilsæt olivenpuré og pesto, og rør godt rundt.

Dernæst tilsættes de flåede tomater, grønsagsboillon, oregano og basillikum. Lad saucen småsimre i 20 minutter, og tilsæt mælk (måske fløde, hvis du kan tåle) efter ønske og tykkelse på saucen.

Smag til med salt og peber, men vær forsigtig med salt, til du har smagt (olivenpasta afgiver en del salt). Spises over nykogt pasta og revet parmasanlignende ost over. Bon appetit.

0