Damgården dengang og nu

Der var engang, for snart længe siden, hvor der var noget helt andet end luksusboliger her på Damgården. Vi er mange, mange galopfolk, der har nogle dejlige minder fra Damgården, dengang der var galopheste der. Jeg har også haft min gang der, og især en veninde fra dengang har jeg stadig (hun var med mig i Irland bl.a.), og mange andre galopfolk fra dengang, ser jeg også stadig om ikke andet, så på banen. Så er der andre, der helt har forladt sporten, som f.eks. Kim Stumann, der var træner dernede også, samtidig med bl.a. Desmond Scarlett.

Det var helt ærligt, noget gammelt lort for nu at sige det ligeud. Meget af det var ved at falde sammen om ørene på os, men vi elskede det jo. Det blev så solgt og blev efter strenge retningslinier, bygget om (det var fredet), og blev til lækre boliger, men charmen og hyggen, er nu gået sig lidt en tur synes jeg. Der mangler noget, når det bliver så nyt, og man kan huske det fra før.

Hovedhuset er det samme som det var dengang, jeg ved ikke, hvem der boede der dengang heller, men alle staldene er så lavet til boliger. De er garanteret dejlige indeni, og havde jeg råd, var det absolut noget, der skulle overvejes, men eftersom jeg bor godt, hvor jeg er, så er det kun en teori. Jeg har forgæves prøvet at finde noget om Damgården både før og nu på nettet, uden held. Jeg må nok i arkiverne på Lokalhistorisk. Det skal jeg nok gøre – på et tidspunkt. Lige nu, er det ikke først på listen. Men jeg synes selv, jeg fik taget nogle dejlige fotos, der den næstsidste dag i januar.

0

17 thoughts on “Damgården dengang og nu

 1. Jeg tror vi kan blive enige om at Susanne har en bedre hukommelse end os. Jeg sad nemlig og brød min hullede hjerne med navnet på Gittes første hest. Det eneste jeg kunne huske var at de købte Remedia og fik et føl på hende. Og tænk ham kan jeg heller ikke huske navnet på……

 2. Hej igen Gitte
  Din lille hest hed Knightly og var den første hest, jeg faldt af på banen:-) Og det var ikke hans skyld!!

 3. Hej alle I gamle kendinge:-)

  Jeg red din hest, Gitte, en lille rød vallak, som var så sød! Red også Columbia One og endte med at få ham og beholde ham indtil hans død som 21-årig….. Kan ikke helt forstå, hvorfor I ikke kender hinanden, Deborah og Marianne Dinsen…. Marianne var strigleposen med initialerne MH og red Joy for Paddy (Mickey). Glad for at kunne dele disse minder om Damgården, selvom jeg stadig ser jer begge. Og hej til dig osse, Michael. Vi red sammen på Ordrupdal dengang Gert Jensen havde heste i træning der.

  • Tak søde Sus for dine søde hilsener. Og jeg er SÅ glad for, det ikke kun er mig, der er senil. Jeg kan dog huske hesten 🙂 Men det er vel bare typisk!

 4. Du skal ikke undskylde for at ikke kunne huske mig Deborah! Jeg kan heller ikke huske dig. Jeg “kender” dig kun af omtale via Susanne.
  Sødt billede af dig og Columbia One, ham blev jeg aldrig helt gode venner med; jeg skulle ride ham som den første efter at han var flyttet ind til Des, og turen gik til selve banen, der stoppede han og lod mig glide elegant ned i et stort mudret vandhul. Dagen efter gjorde han det samme med staldens lærling, så var jeg ikke helt så flov mere 😉

  • Tak Marianne, så har jeg det knap så skidt over, jeg ikke kan huske og glæder mig i mit stille sind over, det ikke kun er mig, der er senil. Og i lige måde, jeg sidder også og ser ualmindelig dum ud, når Sus spørger “kan du ikke huske” og jeg må beklage, at det kan jeg ikke.

   Til gengæld kan jeg huske Columbia, som jeg var meget glad for, og jeg husker især en tur, hvor vi nær var endt ude på Kystvejen. Ikke så skideheldigt, men det gik da 🙂 Jeg kan så til gengæld sige, at jeg aldrig faldt af ham, men jeg var helle aldrig på banen. Og nej du havde så intet at være flov over!

 5. Der står noget om Damgårdens historie i den lokalhistoriske bog “Ordrupvej – fra Øresund til Jægersborg” – en rigtig god bog i øvrigt, med mange skønne billeder fra tidligere tider 🙂

  • Tak Marianne, det er faktisk en bog, jeg har tænkt, jeg skulle ønske mig. Men jeg kunne jo starte med at låne den.

  • Gitte, så har vi været der samtidig. Jeg husker ikke dig, men det er min hukommelse, der er dum, som sagt også til Marianne. Se foto på svar til Marianne. Og ja, det var en god tid.

 6. Hvor er det sjovt at se – det er nogle rigtig flotte billeder. Jeg har redet på Damgården for Birgitte “Bamse” Boye og senere for A.C.Rawlinson – det var tider.
  Der var masser af liv og glade dage :O)

  • Jeg tænkte nok, I ville synes, det var sjovt at se. Ja som jeg husker det, så havde vi det sjovt dernede, omend du har været der før jeg var.

 7. Dejlige billeder, der vækker minder. Der har jeg oplevet mange gode stunder i stalden hos Des.
  I hovedhuset (oppe ovenpå) boede i starten et ældre ægtepar. Jeg har en idé om at manden blev kaldt for “godsejeren”, men vil ikke lægge hovedet på blokken. På et senere tidspunkt boede en af de andre staldpiger fra Des i lejligheden.
  Et af de første billeder der kommer til mig, er Otto der stod i indergården, med kun et trækketov i døråbningen og nød at følge med i det hele. Og dernæst da Des lavede spring inde i det totalt mørke og støvede, helt skæve ridehus, som vi hyggede med at hoppe over (og falde af). Jo, det var tider 🙂

  • Jeg burde kunne huske dig fra dengang Marianne (var også hos Des), men det kniber altså. Det er ikke ensbetydende med, at du ikke er værd at huske, men reflekterer bare min dårlige hukommelse. Nu du siger det, kan jeg godt svagt huske noget om det med, en af pigerne der boede der. Hyggeligt var der ihvertfald. Faktisk havde jeg fornøjelse af Otto senere hen.

   Jeg har nogle få fotos fra Damgården taget samme dag i december 1990. Dette er et af dem. Columbia One og jeg. Ham var jeg meget glad for, og red også på ham dengang.

 8. Det er pudsigt at se Damgården sådan.
  Jeg var jo i lære hos Ole Larsen, som netop havde stald på Damgården, så der har jeg jo haft min daglige færden gennem 3 år.
  Udover Ole, så havde Benny Jensen og Robert Harrison også stalde på Damgården, da jeg var der.
  Damgården har jo huset mange gode trænere og heste gennem lang tid.

  • Ja, det er lidt sjovt at se det sådan. Jeg var ikke klar over, at Ole også havde stået der. Men det er også langt tilbage, inden jeg blev så inkarneret galoppige, som jeg er nu 😉 Det må være ekstra sjovt for dig at se det, når du netop har været der som lærling.

Der er lukket for kommentarer.