Lidt af hvert


Der var himmelsk i Dyrehaven i dag, intet mindre

Jeg får ikke gjort alverden i de her dage. I dag var den “store fornøjelse” at jeg vågnede med splittende hovedpine. Den lurer stadig, men ud skulle lille hund jo, og han var meget trængende! Nå men vi kørte afsted, for jeg skulle på apoteket og sådan lidt, så det kunne vi lige så godt. Forbi “madammerne” på Fortunen var vi, men først gik vi en pæn tur i Dyrehaven. Der var så dejligt, og i princippet skulle jeg have gået lidt længere, men det blev, som det blev.

I går fik jeg en opfordring fra Mette, til at fortælle om, hvad jeg gør for at sprede glæde og sende hende et smil. Og det hele stammede fra:

Tænk, hvis vi alle sammen gjorde bare én god gerning om dagen og den gode gerning kunne sprede sig som ringe i vandet. Jeg kan næsten se det for mig…

Der skal så lidt til at gøre en forskel. At sende et menneske jeg ikke kender et smil, sige hej, komplimentere ‘hende ved kasselinjens’ flotte frisure eller min venindes, hjælpe et menneske, som har brug for din hjælp. Det er noget der rykker – i dig, i mig og i os allesammen!

Jeg kan kun sige, at det prøver jeg faktisk at praktisere hver eneste dag, og har gjort meget længe. At være positiv, altid at sende et smil – også til helt fremmede, som f.eks. da jeg mødte et par herrer på Skovshoved Havn i går aftes. Den ene kunne ikke tøs’ op, mens den anden sendte et dejligt smil igen, ligesom pigen jeg mødte nede i supermarkedet.

Faktisk synes jeg folk er rigtig dejlige til at smile igen. Og det gør en forskel. Dem som ikke evner at smile tilbage eller give af sig selv…. Jeg tænker det er mest synd for dem, for man får så meget igen, når man lige hæver sig det stykke udover sin egen næsetip. Hjælp når du kan, smil næsten altid og vær positiv.

Jeg synes, det giver mig meget, og jeg håber, at jeg giver noget til andre. F.eks. har jeg nu her mens far var syg oplevet så mange søde menneskers hjælp og støtte, og jeg er da sikker på, at var det ikke fordi jeg altid prøver at være der for andre og være positiv og hjælpsom, jamen så havde det nok ikke været sådan. For nogen kommer det måske ikke så naturligt, men jeg er sikker på at øvelse gør mester – så bare kom igang! 🙂 Nåh ja, og så er der jo bloggen her, den er jo også en del af det.

Jeg var ikke helt sikker på, hvad forventningen til dette indlæg var, men det var lige mine tanker omkring det, og det er forhåbentlig sådan de var. Rigtig god weekend med et ekstra smil til Mette!

Jeg var lige ved at glemme – jeg skal jo give videre til 3 andre bloggere. Hm! Det må blive:

Hebiha, Tina og Donald.

0

9 thoughts on “Lidt af hvert

 1. Ja jeg synes du rammer noget væsentligt: Øvelse gør mester!

  (Citat:)
  Tænk, hvis vi alle sammen gjorde bare én god gerning om dagen og den gode gerning kunne sprede sig som ringe i vandet. Jeg kan næsten se det for mig…

  Der skal så lidt til at gøre en forskel. At sende et menneske jeg ikke kender et smil, sige hej, komplimentere ‘hende ved kasselinjens’ flotte frisure eller min venindes, hjælpe et menneske, som har brug for din hjælp. Det er noget der rykker – i dig, i mig og i os allesammen!
  (Citat slut.)

  Det er rart for mig, der hilser på stort set alle hvis blik jeg fanger, at bo i Vejby. Når man går i København vil man blive anset for tosset, hvis man går og nikker og nikker. Jeg kan somme tider se, at folk her omkring kommer fra København: Når deres øjne ser på mig, men de ser mig alligevel ikke. Hvis jeg nikker ganske let, reagerer de slet ikke!

  Jeg bliver glad når to små piger kommer forbi og rasler “Fastelavn” og siger “Hav en god vinterferie” – det er jo én af de ting, man savner her på matrikelen. Jeg har overvejet at tage nogen steder hen, men det er dyrt, og i stedet tager en lang spadseretur. Det er også godt.

  Smil til verden, og verden smiler til dig (undtagen hvis der er krig og forfølgelse) – vi er heldige her i Danmark.

  • Vi er så ganske enige, kan jeg høre. Det er dejligt med et smil og en hyggelig bemærkning. Det er så let at praktisere og giver så meget. Men du har nu misforstået min opfordring lidt, for det var meningen, at du skulle skrive på din blog 🙂 Men uanset tak for, at du tog handsken op. Sender dig et weekendsmil på trods af, at jeg er dødirriteret over at være syg – stadig! God søndag til dig.

 2. Pingback: Deborah's food and something

 3. Ja, det er ekstremt vigtigt at smile til andre og give noget positivt videre – også noget jeg gør hver dag og som ikke falder mig svært 😉
  Som du skriver, er det mest synd for dem, der ikke formåer at give af sig selv..et smil koster ingenting.
  Jeg så en skøn film om emnet, for flere måneder siden: “Pay it forward”:

  http://www.amazon.co.uk/Pay-Forward-DVD-Kevin-Spacey/dp/B00005LDEM/ref=sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1330714781&sr=1-1

  Den kan, som det ses, fås hos Amazon.co.uk og koster lidt over £ 4 🙂

  Ha’ en dejlig weekend Deborah!

  • Tak skal du have Marianne. Du gør det også, hver gang du smider en sød kommentar til mig her 🙂 Jeg vil kigge på filmen, når jeg får det lidt bedre. Har desværre fået feber igen, og er sløj. Håber du får en dejlig weekend.

Der er lukket for kommentarer.