Tomatsauce – købt kontra hjemmelavet

Her igår fik jeg igen en yndlingsret – pasta med tomatsauce. Tomatsauce kan være mange ting har jeg fundet ud af. Vi har sikkert alle set reklamen for Dolmio tomatsauce, og det ser besnærende ud. SÅ besnærende, at jeg på et tidspunkt for snart længe siden nu, ville prøve at smage det her produkt. For med SÅ mange solmodne tomater, så måtte den jo smage godt ikke? Det skulle man jo tro, men jeg kan forsikre om, at det gjorde den ikke. Den opfyldte alle mine værste forudanelser om at smage kunstigt, og underligt og helt udefinerligt, og kan umuligt kun bestå af solmodne tomater, så meget står fast. Jeg indrømmer, jeg har ikke kigget på, hvad de nøjatigt har smidt i den, men er der hovedsageligt tomater, så har de sørme formået at ødelægge smagen, så meget står fast.

Og man skulle jo tro, det var muligt, at lave en god og enkel tomatsauce og smide på glas. Om det er nogen, der har gjort det, skal jeg lade være usagt, for efter en oplevelse, har jeg aldrig (iøvrigt heller ikke før) købt en færdig tomatsauce. Lad os nu være ærlige – hvor lang tid kan det lige tage at lave sådan en? Det kan tage noget, for jo længere sådan en simrer, jo bedre bliver den næsten. Men det behøver altså ikke tage længe.

Iøvrigt kan tomatsaucen efter ens eget hoved jo laves, helt som man synes, og så fås de her ganske udemærkede foliebakker, og så kan man fryse ned, så man har til en doven dag. Om man vil have kød til eller i den, er sådan set ligemeget, princippet er jo stort set det samme. Men jeg synes faktisk ikke der noget bedre end den helt enkle og vegetariske. Igen man kan putte i, lige hvad man lyster, og min er heller ikke helt nøjatigt ens hver gang. I går kom der f.eks. en revet gulerod i også, og det gjorde den bestemt ikke dårligere, ligesom en sjat rødvin. Jeg har fået resten i dag her til aften, og den var bare god. Her er hvad jeg gjorde igår, og husk så – lav en megaportion og frys ned!

Tomatsauce
(2 personer)

1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 skrællet gulerod (kan udelades)
1 lille stk. chilipeber (kan udelades)
ca. 1 tsk. Basilikum og oregano
1 tsk. sukker
Olivenolie
Et skvat rødvin (kan udelades)
1 grønsagsbouillonterning (kan udelades)
½ dl vand
½ rød peber
1 dl mælk (for vegansk version soyamælk)
1 stykke parmasan el. lignende
til at rive over ved servering
Salt og peber

Skær grønsagerne i mundrette ret små stykker, og riv guleroden på den grove del af rivhjernet – nærmest hakkede. Svits dem og krydderier i olien til løget er klart. Tilsæt tomater, bouillonterning, vand og rødvin og lad simre til alle grønsagerne er møre. Tilsæt mælken og smag til med salt og peber. Hvis ønskes, kan du selvfølgelig jævne din tomatsauce, så den bliver tykkere i konsistensen, men dette gøres lige så let ved bare at koge den lidt længere uden låg. Saucen gør sig helt udemærket som basis for, lasagne, pizza, i mousakka etc. Kun fantasien sætter grænser. Bon Appetit!

7. marts 2012 – Bouillonterningen, havde jeg glemt, men den er ikke en nødvendighed, men nu er den tilføjet.

2. juli 2015 – Vegansk version’s tillæg vedrørende soyamælk tilføjet), ligesom 1 tsk. sukker.

2 thoughts on “Tomatsauce – købt kontra hjemmelavet

  1. Det er jo en ting man kan lave, når der tid og have til brug senere. Og det har jeg i dag, så jeg tror, jeg vil lave til fryseren. Havde ikke tænkt på det, men en god ide til, hvad jeg kan gøre idag.

Der er lukket for kommentarer.