River Cottage’s fyldte squash med porrer

Jeg lavede fyldt sguash i går aftes. Forleden havde de en halv til salg i Irma, og jeg tænkte, nu napper jeg lige en og prøver den her opskrift. Den var med i serien “Veg every day”, og som også er blevet en kogebog. Den kan du iøvrigt prøve at vinde her. Ellers koster den altså ikke en formue, og er en, jeg helt sikkert skal have snarest.

Grunden til, jeg viser den fra Amazon.co.uk er at den er på tilbud til kun £15, hvor den hos Saxo koster 227,- kr. Så der er da noget at spare, hvis du har lyst.

Nå, men tilbage til gårsdagens menu. Jeg lavede så, med butternut squash, for det var, hvad jeg kunne få. Den er lidt sød, men sjældent har jeg fået noget, der smagte så godt som den her opskrift. Meget enkelt faktisk, men så velsmagende, at jeg forspiste mig, og var lige ved at købe en squash til i dag, for de har dem hos Irma og også hos min lokale grønthandler. Men jeg styrede mig, jeg har masser af mad, jeg lige skal spise færdig 🙂 Men det bliver helt sikkert en ret, der kommer til at gå igen her. Uhm, hvor det smagte. Jeg brugte så en rød cheddar og lidt revet parmesan, og bare en helt almindelig sennep.

Tilpasset efter Hugh’s Stuffed Squash with Leeks til en eventuelt to person(er), som følger:

1 butternut squash
100 g reven ost (her mest revet
cheddar og en sjat parmasan)
20 g smør
1 porre i tynde skiver
100 g creme fraiche 18%
3 tsk. sennep ca.

Forvarm ovnen til 200°C. Min var halv, men laver du en hel fordobler du portionen af fyld selvfølgelig. Skrab alle kerner og fiberholdigt væv ud af midten på græskar.

Varm smørret (jeg glemte en sjat olie også, men det gik fint) i en kasserolle, og når varmt (kun lige smeltet), puttes porrerne i. Steg ved lav varme undtil de er bløde og lækre, men ikke har taget farve, og krydr med salt og peber.

Når færdige, puttes de i en skål og afkøles en smule. Tilsæt den revne ost, creme fraiche og sennep. Smag til og tilsæt eventuelt mere sennep og/eller salt og peber, hvis nødvendigt.

Fyld porrerne i squashene og læg den i et ildfast fad/kageform, og dæk med staniol. Bruger du mindre runde græskar, lægges låget på, og folien er ikke nødvendig. Bages i ovnen i 1-1½ time. Jeg spiste en helt enkel grøn salat til af iceberg, agurk og tomat til.

OBS! Vær opmærksom på, at squashene er meget bløde, når de er færdige. Udvis stor forsigtighed, når du transporterer dem over på en tallerken/fad. Går de i stykker, så pyt, de smager lige godt. Men kom endelig ikke til skade. Bon Appetit!

0

2 thoughts on “River Cottage’s fyldte squash med porrer

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.