Deborah’s gryderet med oksekød

I går havde jeg planlagt, at jeg skulle lave noget gryderet af en tykstegsbøf, jeg havde fået af far. Han havde fået købt dem ved en fejl, og resten dumper også ned i min turban næste gang jeg ser ham, og jeg er ret sikker på, at jeg laver samme ret igen. For dels smagte det vidunderligt og dels har jeg også overload af pastinakker og gulerod, som også var i. Den første, blev brugt til en variant over Take-away-nudler, bare med oksekød. Det er ingen opskrift, for jeg synes, jeg havde lyst til at improvisere, hvad jeg følte ville smage. Og det gjorde det. Her er hvad jeg gjorde:

1 tykstegsbøf
1 oksebouillonterning
1 ½-1 tsk. tørret rosmarin ¨
1 stort løg
1 gulerod
1 pastinak
½ rød peber
1 fed hvidløg
½ liter vand
2 spsk. mel
1-2 spsk. olie (her rapsolie)
1/4 rød chili (kan udelades)
1 sjat rødvin (kan udelades)
Madkulør
2 tsk. soyasauce
2 tsk. tomatketchup (Heinz)
Kulør
Madlavningsfløde

Skær bøffen i mundrette stykker eller lidt større som du synes, og bagefter skæres gulerødder i tykke skiver, og pastinakken i stykker, peberfrugten i tern og chili’en hakkes.
I går puttede jeg løg, hvidløg, rosmarin og kød i, og ristede først, og siden alle de andre grønsager, soya og ketchup og vand vand, bouillonterning, rødvin, kulør (saucen skal være ret mørk, og bliver så lysere når du kommer fløden ved senere). Læg låg på og lad retten simre i en halv time til 3/4. Mit fik en halv time og smagte dejligt, men kunne godt have tålt lidt mere. Når det passer med tiden sætter du dine ris over, så de er klar til når retten er færdig.

Når retten er simret færdig laves en meljævning af vand og 2 spsk. mel. Du bruger formentlig langt fra det hele, men hellere lidt for meget klar end at skulle til at lave ekstra. Jævn til ønsket tykkelse og lad lige koge lidt op, så melsmag forsvinder, og tilsæt så madfløde og smag til. Serveres med de nykogte ris. Bon appetit!

Update 22/3 jeg har tilføjet rødvinen, for den kom jeg faktisk i. Opdagede i dag, da jeg skulle lave igen, at jeg havde glemt at skrive den på. Men retten kan sagtens laves uden. Det giver bare lige lidt ekstra, at komme “en sjat” – et glas ca. i.

0

4 thoughts on “Deborah’s gryderet med oksekød

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Kan slet ikke tåle at læse om den dejlige ret og se det billede, jeg må ikke spise før kl.20 fordi jeg er bedøvet (hos tandlægen) i højre side, og man kan bide sig i kinden uden at mærke det.

  Det er vel nok en sød far du har 🙂 Tænk at han køber forkert ind med sådan nogle gode ting!

  0
  • Nej det kan jeg godt forstå du ikke kan tåle 🙂 – den smager også godt. Måske du skal prøve den? Jeg skal måske have den igen i aften. Far havde ikke selv købt dem, men havde fået givet en forvirrende besked videre til en, der var sød og handle for ham.

   0
  • Den er altså også god – min oksekødsgryde, det må jeg sige. Håber du er ovre dine tandproblemer så.

   0

Der er lukket for kommentarer.