Fødselsdags-give-away!

Som lovet er der her i dag Give-Away her på bloggen. Dette for at fejre fars runde fødselsdag i dag, hvor han bliver 80 år.

Kogebogen “Mine bedste ingredienser” af Skye Gyngell, kan blive din, hvis du smider en kommentar her på bloggen, og iøvrigt fortæller mig lidt om dit forhold til kogebøger, og hvilken der er din favorit, hvis du har en sådan. That’s it!

Jeg udtrækker en vinder på søndag. Så du skal smide din hilsen senest lørdag aften. Kogebogen er på dansk, men konkurrencen er åben for hvem der har lyst til at være med.

17 thoughts on “Fødselsdags-give-away!

 1. Selv tak! Og tak igen fordi jeg vandt kogebogen 🙂
  Tak også for linket til Bogtorvet.net, hvor jeg vil lede efter Cranks Grønne Kogebog.
  Jeg glemte at nævne Deborah, at jeg også har 3 kogebøger med Nigella Lawson og flere med Jamie Oliver, ligesom jeg også har set mange af deres skønne madprogrammer. Har også et par stykker af Camilla Plums koge-bagebøger, Frk. Jensen og Gyldendals bagebog og så en kogebog med herlige svenske Tina Nordstrøm – nå ja, og så Brødrene Prices kogebøger fra sæson 1 og 2, som er virkelig underholdende og sjove at læse, samtidig med at der er mange gode opskrifter! Så dette var blot en opdatering 😉 – God Påske!

  • Jeg mangler også Bdr. Price, men altså, man kan jo blive ved. Og Jamie har jeg heller ingen af. Der er nok at gå i krig med. Jeg håber, du finder en Cranks. Da jeg kiggede forleden, var der masser. God Påske til dig også!

 2. Tusind tak til jer alle for deltagelse i min Give-Away. Der kommer måske flere, det vides ikke endnu, men sjovt var det at høre om alle jeres kogebøger og yndlingsopskrifter og bøger. Som nævnt senere Er det Marianne (sidse kommentar), der vandt Give-Away. Jeg håber, hun bliver glad for den og at I vil være med skulle jeg få samme ide igen. Også en rigtig god Påske til jer alle.

 3. Jeg elsker kogebøger og bagebøger generelt og at afprøve opskrifter, især bageopskrifter; og finder også ind imellem opskrifter på nettet, som lige må prøves 🙂
  “Politikens bog om brød” af Lone Kjær kan varmt anbefales – købte den for nylig i Bog & Idés udsalg i Charlottenlund. Flere af opskrifterne er allerede afprøvet og de er virkelig gode!
  For en del år siden var min yndlingskogebog “Cranks Grønne Kogebog”, som jeg købte, da jeg flyttede i min første lejlighed på Østerbro, og jeg lavede flere gange dengang den gode porre-cremesuppe fra bogen. Jeg savner den bog – har ikke haft den i flere år, så den må være gået tabt i en flytning eller noget; ved det faktisk ikke, men ville ønske jeg kunne få den igen – tror nu nok, at den er udsolgt fra forlaget.
  Jeg ved at du har den, for du har nævnt den flere gange her på din blog – så du er et heldigt asen Deborah ;), at du stadig har den.

  • Du har ganske ret, jeg har Crank’s Grønne Kogebog og elsker den. Den er dog meget slidt efterhånden, da det er den hæftede udgave. Du kan få den online antikvarisk hos Bogtorvet.net. Der har de endda op til flere eksemplarer. Hvis ikke, har du jo så nu som “erstatning” vundet Give-Away, så om ikke andet, er du mindst en kogebog rigere.

 4. Masse af kogebøger og ikke en bestemt jeg holder mest af, holder meget af at bage og lave mad, og syntes jeg finder ideer mange steder. Også her på bloggen. Har jeg prøvet en ret en gang gemmer jeg opskriften, hvis den falder i god jord ellers ud med den. Laver ikke tit det samme, når jeg skal have gæster, men prøver nyt.

  • Jonna, hvis jeg prøver opskrifter, der er klippet ud og ikke sat ind i en bog, så beholder jeg dem selvfølgelig heller ikke, hvis ikke gode. Problemet hos mig er, at de opskrifter, jeg har har er sat i ringbind, i hele sider, så derfor river jeg jo ikke en opskrift ud midt på en side 🙂 Jeg finder også gode ideer og opskrifter på nettet og ikke mindst i madprogrammer på TV. Især Jamie Oliver, Nigella Lawson og Hugh Fernley-Whittingstall, er favoritter. Jeg har 2 Nigella kogebøger, ingen Jamie (endnu) og om lidt 2 fra Hugh.

 5. Jeg har samlet en masse kogebøger indtil videre, og blir’ jeg 80, frygter jeg at jeg har aaaalt for mange, med det tempo jeg samler i 😉

  Mine favoritter er nok James Conrans kogebog, Frøken Jensens og den samling af italienske og franske kogebøger, jeg har 🙂

  Til iPad, har jeg også en del kogebogsapps. Alt fra sund, indisk til thaimad. Karolines køkken, har jeg også, og det er den jeg slår op i, hvis jeg lige skal finde en hurtig opskrift på kage eller gryderetter.

  • Som du ved, har jeg nøjagtigt samme problem. Under ingen omstændigheder, kan jeg nå igennem bare en brøkdel af alle de opskrifter, jeg har. Men sådan er det 🙂 Jeg ville alligevel ikke undvære en eneste, af de kogebøger jeg har.

   James Conrans kogebog kender jeg ikke, så det er endnu en, jeg skal have fundet og studeret lidt. Karolines køkken, er en skat af opskrifter, der er en af mine yndlinge Mousakka-opskriften og lasagne også. De er i nogen af de første, ligesom jeg har en bønnesalat, jeg også elsker fra en senere.

 6. Jeg har rigtig mange kogebøger, nogle mere flittigt brugt end andre. Nogle læser jeg bare fordi de er fyldt med lækre billeder, andre bruges som inspiration. Jeg har mine favoritter i perioder, de sidste par år har det været “spis maven flad” og “hold maven flad” der har været brugt mest, de er fyldt med lækre salater.
  Ser man på hvor slidte mine kogebøger er så er det klart “Mad fra Brugsen – til hverdag og fest” der er vinderen, den har fået tapet ryggen på.
  Ellers må jeg tilstå at jeg mere er begyndt at bruge nettet på min smart-phone til at søge efter specifikke opskrifter, den er lige ved hånden.

  • Jeg tror, det er meget almindeligt, at man har favoritter i perioder. Man har jo lyst til forskelligt i perioder også. Jegkan altid spise grøn mad. Det elsker jeg, og jeg hælder faktisk imod at spise mere og mere grønt igen. Jeg kender ikke “Mad fra Brugsen”, men det kan være, jeg kan lure den på biblo. Et er sikkert, jeg får aldrig “for mange” kogebøger. At jeg så allerede har flere, end jeg kan nå at bruge, er noget helt andet 🙂

 7. Jeg har nogle kogebøger, hvor især amo er mine yndling.
  Men fortrækker at ringe yil min mor, hun har de sidste minium 20 år klippet opskrifter ud fra blade og købt kogebøger så bare man nævner ideer til hende har tonsvis af opskrifter man lige kan prøve

  • Mor er den bedste i verden, kan vi vist roligt konstaterer. Jeg kan ikke længere ringe min mor, men det burde altså heller ikke være nødvendigt! Jeg har alle hendes opskrifter/kogebøger, og “lidt” til af alle mine egne. Så det er vist nærmere mig, der skal ringes til hvis noget.

 8. Uhhhha kogebøger, jamen jo elsker dem jo, og har et hav af dem, men yndlingskogebogen er og bliver vist min kinesiske kogebog fra den kinesiske forening…. Desværre lånte jeg bogen ud og fik den aldrig igen.

  Denne skønne kogebog lærte mig mange ting om grøntsager, stegning af kødet så det beholdte sin struktur og fik mig til at se tingene på nye måder.

  Jeg har søgt efter kogebogen siden, men ikke fundet den, så løsningen bliver vel at jeg endnu engang må på biblioteket og se om de stadig har den og så skal den lånes endnu engang… Og mine yndlingsopskrifter kopieres…

  Det pokkers er jo at jeg ikke kan huske hvad den hedder, men ved at den var rød med sort skrift udenpå…. så det bliver et lille detektiv arbejde…

  Kogebøger er jo for mig en inpirationskilde, en bog jeg bladrer i for at få ideer…. Den seneste kogebog jeg har fået er den fra Ubberup Slankehøjskole, det er nr 2 … den skal nu gennemlæses og afprøves … og jeg glæder mig meget til det.

  KH
  Helle

  • Jeg er sikker på, vi alle har vores yndlinge Helle. jeg er ked af, du har mistet din. Jeg har lige prøvet at søge lidt på nettet, men ikke været heldig. Nu har du jo bloggen, så prøv da at efterlyse den der. Det kan en blog jo også bruges til. Jeg skal holde øjne og øren åbne efter den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.