Forår i Berlin

Som nævnt for ikke så længe siden, har jeg ønsket mig en tur en tur til Berlin. Med de gode penge retur fra el og alting, så blev det pludselig en mulighed. Nu har jeg simpelthen taget en hurtig beslutning og booket en tur. Eller rettere ikke rundvisning etc., for det regner jeg med, jeg godt selv kan klare, men fly og hotel er simpelthen booket.

Jeg var i vildrede med, hvad det skulle koste, hvor det skulle ligge etc. Men nu her til morgen kiggede jeg på FDM og fandt et hotel, der tiltalte mig, og det ligger centralt, og så sprang jeg ud i det. 7 dage i Berlin for 5.014 kr. incl. morgenmad. Det synes jeg er okay. Hotellet hedder Augusta. At sige jeg glæder mig forslår vist ikke. Og selvfølgelig modtages jeres eventuelle indput til gode steder stadig.

0

5 thoughts on “Forår i Berlin

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Ohhh forår i Berlin, jeg var der selv i september dengang tilbage i 1981 og det var en stor oplevelse, min kusine boede dernede og arbejdede i et supermarked, hendes daværende mad arbejdede i en restaurant .. en italiensk mener jeg det var.

  At se Berlin var både skræmmende fordi der stadig var ar efter krigen, men også spændende .. At se den udvikling der var sket i VestBerlin kontra den i Øst det både betog mig men gav mig meget at tænke på og over.

  Vi min kusine og jeg traskede rundt og så på butikker, huse, kirker udefra, og kørte med S-Bahn og U-Bahn jow jow, kan huske hvor primitiv i forhold til det danske jeg synes det var dengang… 😀

  Og så spiste jeg frokost mange steder … men den skønneste frokost var nu de 2 Dönerkebab jeg fik dengang, brødet som ikke var pitabrød var hjemmelavet af mutti der stod og bagte ude bagved, og dressingen var den skønneste hvidløgsdressing som hun også lavede…. så var det tynde skiver af løg, tomater og tynde strimler af icebergsalat og lidt krydderier på kødet men det var det, det blev serveret rygende varmt og det smagte himmelsk… Tænk den smag kan jeg både smage og dufte endnu så mange år efter…. det er ganske morsomt synes jeg.

  Så var vi en markedshal, og der købte jeg vildt ind, bl a en hel Port Salut ost som jeg bare elsker, adskillige flasker hvidvin, dåser med desserter der skulle røres op i mælk, Youghurt med frugtsmag og dåsesodavand, ja jeg slæbte med mig hjem af delikatesser og ydermere fik jeg indkøbt gaver samt tøj til mig selv…

  Vi var ude og spise en aften, vi fandt en hyggelig jugoslavisk restaurant, og vi fik alle 3 forret, hovedret, dessert, samt 3 l vin og Irish Coffee og prisen var dengang kun 75 DM kan jeg huske, det var så rørende billigt og maden var så lækker… Åhh sikke mange erindringer der dukker op nu… hihi

  Jo jeg husker Berlin som en skøn og hyggelig by, jeg meget gerne ville gense påny, genopleve byens fine kulturelle steder som jeg så dengang, og dem jeg ikke nåede overhovedet…. Jeg var der kun i 5 dage så det begrænsede sig lidt når kusinen og hendes mand skulle tilgodeses også… 🙂

  Hehe kom lige i tanker om en morsom gave min svigerfar fik, en dåse Berlinerluft, og en morsom nøglering…. åhhh ja ikke normale souvenirgaver men bare morsomme….

  Så Deborah glæd dig kun til af indånde lidt Berlinerluft og husk byen sætter sig i dit blod….. Den er så skøn byen….. en oplevelse som jeg husker livet ud

  KH
  Helle

  0
  • Tusind tak for din beretning Helle. Det var sjovt at læse. Det kunne jo være sjovt, om du kunne huske, hvad restauranterne hed. Dog tænker jeg at chancen for, at de stadig er der, er meget lille. Hvis du sætter dig det for, kan du også komme på en tur derned. Det er jo ikke så langt, og behøver ikke være så dyrt. Jeg kender ikke prisniveauet dernede, men det hører du om 🙂

   0
 3. Jeg har ikke så ofte været i Berlin, så jeg kan ikke råde dig særlig godt, men nattelivet foregår på Kurfürstendamm, ved Zoo, og i den gamle Øst-del omkring Hackische Höfe og Kastanie-et-eller-andet og … jaja, man må først se på kortet og finde de spændende ting. Museerne er dyre efter min mening.

  Jeg syntes at det var spændende at se Potsdamm – men enhver har sin smag.

  0
  • Donald tak for dit indput, omend den med nattelivet, grinede jeg nu lidt af 🙂 Jeg skal ihvertfald i Zoo, og på en bestemt kirkegård, hvor min mor lå (og formentlig stadig ligger omend ikke i markeret grav), og det er sådan det eneste faste lige nu, men der skal nok komme mere. Jeg må lave en plan. Jeg har skrevet forskellige ting ned. Og når vi nærmer os, og ved hjemkomst (måske før hvis muligt) skal I nok høre det hele.

   0

Der er lukket for kommentarer.