Asparges- og osteflan


 

Med tanke på de dejlige asparges, der landede i min turban i går, måtte de jo bruges konstruktivt. Det blev de så i dag. Jeg gik på jagt i gemmerne og fandt en opskrift i Cranks Grønne Gæstemad, som jeg lavede stort set ligedan. Forskellen ligger i, at jeg byttede om på persillen og purløgen og kom 3 spsk. purløg og 1 persille i, hvor originalen kalder på lige det omvendte og så var min dej helt almindelig og ikke fuldkorn. Men ellers er opskriften som følger. Er du udenfor sæsson, kan små buketter af broccoli eller blomkål erstatte asparges.

Nu sidder du måske og undre dig over, hvorfor det hedder en flan. Det kan jeg godt forstå, for ved et øjekast er det jo “bare” en tærte. Ja det er det. Forskellen går på, at man i en tærte roder æggeblanding, fyld og osten sammen. Her er det adskilt. Det er forskellen.

Jeg kan varmt anbefale, for jeg smagte den helt nybagt med en salat til (opskrift kommer). Himmelsk!

 

Asparges- og osteflan
(4-6 personer)

150 g tærtedej

225 g skrællede asparges

1 spsk. tørret persille
(jeg havde ingen frisk, hvilket selvfølgelig er at foretrække)
3 spsk. hakket purløg
1 anelse cayennepeber
salt og peber
100 g reven cheddarost
3 æg
2½ dl kaffefløde (jeg brugte madlavningsfløde)
 

Rul dejen ud på et melet bord og beklæd en riflet 20 cm’s tærteform med dejen. Sæt den i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, og lad den derefter køle af.

Damp eller kog aspargeserne, til de er netop møre – ca. 5-10 minutter afhængig af tykkelsen. Sær dem i længder på 2,5 cam bortset fra hovederne, der skal være 5 cm lange. Læg aspargesstykkerne jævnt fordelt i tærtebunden, drys med krydderurter, cayenne, salt, peber og reven ost (kan med fordel blandes i en skål først).

Pisk æg og fløde sammen og hæld det forsigtigt over. Bages ved 190 grader i 30-40 minutter, til fyldet er stivnet og gyldent.

NP! Hold øje med tærten. Sæt køkkenuret til at ringe noget før tærten forventes færdig og hold så øje med den de sidste 10 minutter for den perfekte tærte. Min ovn er ekstremt hurtig (ikke så stor), og kræver man er over den som en høg – derfor taler jeg af erfaring

2 thoughts on “Asparges- og osteflan

  1. Pingback: Påskefrokost og det nærmer sig | deborah.dk

  2. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.