Hvad containeren gemte


3 bananer, 2 bakker tomater, 1 melon, 500 g hvide asparges, 1 pakke peberfrugt, 1 icebergsalathoved, 2 store bundter radisser og 1 løs peber

Alt dette fik jeg ganske gratis. På vej hjem fra Galopbanen, ville jeg egentlig forbi for at se, om der var åbent stadig. Det var der ikke, og jeg kom i tanke om noget, jeg havde set et sted omkring det her med madspild, og at finde mad i containere.

Lige siden har jeg tænkt, at jeg skulle forbi, for maden smager mig ikke mindre godt af, den er helt og ganske gratis. Jeg kunne sagtens have taget mere med mig end tilfældet blev, men nu er der jo grænser, når man er på cykel, helt bortset fra, at mit køleskab i forvejen er proppet med mad. Men det bliver ikke sidste gang, jeg går på skattejagt i en container.

Selvfølgelig var der da nogle tomater (3-4 stk.) jeg måtte skære noget af, ligesom jeg måtte af en af peberfrugterne, og den ene banan var kun til skrald, men de fleste af de gode tomater, blev omsat til en dejlig hjemmelavet tomatsauce sammen med løg, peberfrugten, lidt gulerod, en sjat hvidvin og 3/4 dåse flåede tomater (der skulle bruges), oregano og frisk basilikum. Det er noget af det bedste jeg ved, sådan en omgang, og sjovt nok var det i forvejen, hvad planen var. Nu blev det så bare ekstra godt og en ekstra stor portion. Men ved I hvad? Man kan altså fryse sådan en, og gemme til en dag, hvor man ikke orker at lave den. Ideen kan frit benyttes. Fortæl mig gerne hvis du også prøver lykken den vej, både i kommentarfeltet og herunder:

[poll-id=25]


Den skønne tomatsauce over friskkogt pasta – så bliver det ikke meget bedre

9 thoughts on “Hvad containeren gemte

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. I.flg. lovgivningen, skal madvarer tilsyneladende forlade hylderne 2 dage FØR sidste holdbarhedsdato, hvorfor nogle af Deborah’s “fund” sandsynligvis stadig er spiseligt forsvarlige. Jeg har aldrig selv prøvet “containersalg” og véd ikke om det lige er mig, da jeg nok hælder mest til en personlig aftale med butikschefen om, at hente diverse varer personligt inden de lægges i containeren.

  • Joakim, sådan en aftale får du ikke, tror jeg ikke på. Så ville alle jo have sådan en. Men jeg kan sige, at alle de varer jeg fik, var fuldt ud forsvarlige.

 3. Pingback: Deborah's food and something

 4. Pingback: Deborah's food and something

 5. Fint nok, og ja dejligt med noget der er gratis. Men jeg kunne aldrig drømme om at gøre det. Men som Marianne skriver: Hatten af for dig.

  • Ja jeg synes, det er alletiders. Tak for “hatten af”, men jeg synes da næsten, man er dum, hvis ikke man prøver, især når man ikke har så mange penge at rutte med. Men jeg tænker de fleste kan bruge og spare lidt. Men fint hvis mange siger som dig, så er der mere til mig 🙂

 6. Det ser lækkert ud. Jeg tror ikke jeg ville turde rode en container igennem, hatten af for dig.

  • Marianne, der er da ikke noget “turde” over det – hvad forventer du, der skulle ske? Jeg følte mig ikke særlig heltmodig, men mere utrolig heldig og så tog jeg ikke engang så meget, som jeg kunne have gjort.

Der er lukket for kommentarer.