Blomsterhav

Det var en ret impulsiv ting, at jeg til morgen fandt ud af, at skrive til min gode ven og spørge, om vi skulle tage på kirkegårdstur, når jeg for første gang i måneder, havde trænet. Det var han helt med på. Han viste jo mig rundt på Herstedvester Kirkegård, og jeg havde lovet ham gengæld med både Hellerup og Ordrup. Nu blev det så af åbenlyse grunde Hellerup i dag.

I min naivitet, havde jeg slet ikke skænket det en tanke, hvor mange andre, der kunne få samme idé, men det skulle vise sig, at folk valfarter ned for at vise Hr. Møller deres respekt. Og så var der blomsterne! Jamen milde Moses. Jeg har siger og skriver aldrig set så mange blomster. Helt fantastisk flotte var de. På selve graven ligger “kun” dem fra Kongehuset og familien. Alt resten ligger udenfor/rundt om. Og sådan helt strategisk, kan man sige, at gravstedet ligger godt placeret, for der er simpelen tomt bagved, og der kunne alle de her blomster så ligge. Det var overvældende. Selve graven er dækket af blå stedmoderblomster kantet med efeu. Meget, meget smukt.

Således fik vi sagt pænt farvel til Hr. Møller og var ovre forbi min mor også med en buket roser. Hr. Møller behøvede ikke flere skal jeg hilse og sige. Desværre var det et trist syn. En engel far havde stillet hos mor var stjålet, og mine blomnster var taget op af potten og den var væk! Jeg ved ikke, hvem der gør den slags, men det er altså bare for dårligt.

Vi gik en tur og fik sludret godt, og så kørte vi ned til Hellerup Waterfront bagefter. Der havde min ven aldrig været. Og på en dag som i dag, er der virkelig flot. Det grønne dernede er ved at vokse lidt til, og det gør det knap så sterilt som det har været. Men jeg kunne stadig ikke tænke mig at bo der. Det kan jeg jo sagtens sige, for det har jeg ikke kinamands chance for nogensinde alligevel.

Bagefter var vi her og få en kop te. Jeg har lige spist spaghetti med den græske tomatsauce. Jeg skulle jo have brugt nogle af de der tomater fra forleden (de kom i friske og ikke flåede i dag) og peberfrugt røg der også i, udover ærterne. Det smagte skønt. Og nu er det ved at være sengetid, for stalden kalder i morgen. Gad vide, om jeg overhovedet kan komme ud af sengen? Ihvertfald har det været en dejlig dag med masser af frisk luft og godt selskab – dejligt, men hold da op, hvor er jeg træt!

4 thoughts on “Blomsterhav

 1. Pingback: Nu ser her sådan ud | deborah.dk

 2. Pingback: Deborah's food and something

 3. Hej igen Deborah 🙂
  Det “virkelige” liv har kaldt her, på det sidste (egentlig et dumt udtryk, for jeg synes nu livet her i blog-land er ligeså virkeligt – bare på en anden måde 😉 ) så derfor har jeg ikke fået kommenteret hos dig; har dog læst med nu og da….
  Sikke en masse smukke blomster til Hr. Møller – det er flot, men ked af at høre, at din mors grav er blevet skændet, kan man sige – og begriber heller ikke, at folk kan få sig selv til at stjæle fra folks grave; hvad bilder de sig ind!
  Jeg ønsker dig en fortsat god onsdag.

  • Hej igen og tak for hilsen her og på mailen. Jeg var ikke sikker, derfor sendte jeg, og nej havde ikke (underligt nok) modtaget din mail. Ja, jeg er også ked af at folk ikke kan holde nallerne for sig selv. Men sådan er det. Ja blomsterne til Hr. Møller var helt overvældende. Rigtig god weekend.

Der er lukket for kommentarer.